Április 19-én újra kinyitnak az iskolák

2021. március 27. 17:08
A Magyar Közlönyben már megjelent a tanintézmények újbóli megnyitásáról szóló rendelet.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányrendelet szerint április 19-én újra kinyitnak az iskolák – vette észre a portfolio.hu. A portál felidézi, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy pénteki rendkívüli sajtótájékoztatón már beszélt arról, hogy a jelenlegi tervek szerint így lesz. Amennyiben addigra a pedagógusokat beoltják, nyitnak az óvodák, általános iskolák, és a középiskolák is.

A Magyar Közlönyben március 27-én meg is jelent az erre vonatkozó kormányrendelet, amellyel a tegnap még csak tervként említett döntést kőbe is vésték.

A rendelet szövege szerint:

„A köznevelési intézmények (az óvoda kivételével) és a szakképző intézmények rendes munkarendben működnek.  

Az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésre kerül

A köznevelési és szakképző intézmények működése kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról a köznevelésért, illetve a szakképzésért felelős miniszter határozatban rendelkezik.”

(portfolio)

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát nem tudom. A kormány nagyon bízik a szennyvízadatokban, amelyek stagnálnak. Egyébként én is egy egyszer oltott ( Astra) vagyok és megpróbáltam utánaszaglászni, hogy mennyi idő után alakul ki valamilyen, kisebb de mégis már védettség. Általában 10-14 napot mondanak....

A tanárokat tényleg könnyebb elérni, mert két adatbázist kell összefésülni. Külön kell viszont jelenteni ( TAJ szám) a technikai személyzetet, iskolatitkárokat etc.

Ezekben az ázsiai országokban a rossz tanulmányi eredmény a szülők fejére hoz szégyent, hogy helytelenül nevelték.

A legbiztonságosabban és legkényelmesebben a háziorvosoknál megy az oltás. Az enyémet vagy 30 éve ismerem, pontosan ismeri minden bajom. Öt perc várakozás után ( négyen voltunk egy tágas váróban) hívtak, beszélgettünk pár mondatot, hogy ugye jól vagyok, közben észre sem vettem, ahogy a nővér már belém is nyomta a szurit. Közben aláírtam a már előkészített beleegyező nyilatkozatot. ( Már előző nap megtudtam azt, hogy mit kapok.) Aztán fél óra kint a padon és mehettem haza.

Az én unokáim már nem akarnak oviba menni. Az óvónőknek nem lesz könnyű, a kisebbeket szinte újra be kell szoktatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés