Molotov-koktélt dobott a volt élettársa házára a csörögi férfi

2021. március 25. 9:26
Az indíték az volt, hogy az ex miatt kellett „majdnem ártatlanul” börtönbe mennie.

Elfogták kedden azt a csörögi férfit, aki megtorlásként Molotov-koktélokat dobált élettársa anyjának házára – közölte a rendőrség csütörtökön a police.hu oldalon.

A bosszúálló

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint

a 41 éves férfinak az volt a meggyőződése, volt élettársa tehet arról, hogy – vallomása szerint „majdnem ártatlanul” – nyolc és fél évet kellett börtönben töltenie.

A gyanúsított társával – egy 30 éves férfival – otthon iszogatott március 5-én este, és régi sérelmeik kerültek terítékre. Kitalálták, hogy a filmekben látott módon készített Molotov-koktélokkal megdobálják a nő házát. Három üveget benzinnel töltöttek meg, rongyokat tömtek bele, majd belobbantották palackokat és a házra dobták. Két üveg az ablakról, illetve a falról lepattanva a kertbe esett, a harmadik azonban betörte az egyik ablakot és abban a szobában, ahol a volt élettárs és a kisfia aludt, tüzet okozott.

Senki sem sérült meg

A nő felkapta gyermekét és kiszaladt a szobából, majd a család többi tagjával megfékezték a lángokat. A bűncselekmény következtében így senki nem sérült meg.

Kedden elfogták a 41 éves férfit, aki beismerte a terhére rótt bűncselekményt, azt állítva, hogy nem akart megölni senkit, csak ijesztgetésnek szánta a lángoló palackokat. Társát aznap, Tasson szintén elfogták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az őrizetbe vett férfiak ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, egyben kezdeményezte letartóztatásukat – áll a közleményben.

(MTI)

A címlapkép illusztráció

Kép forrása: Alfredo Estrella / AFP

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Molotov-koktélt nem használunk el fölöslegesen. Mert lesz azokra még szükség, ahogy nézem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés