Cseh Katalin kezdeményezésére az Európai Parlament a Bizottságot zsarolja

2021. március 25. 21:03
Az EP kész jogi lépéseket tenni az Európai Bizottsággal szemben a jogállamisági feltételrendszer alkalmazására.

A Európai Parlament (EP) kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával – szögezték le az EP képviselői csütörtökön, a brüsszeli plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásukban.

Az Európai Parlament perrel fenyegeti a Bizottságot

A 529 szavazattal, 148 ellenszavazat és tíz tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a képviselők mindenekelőtt arra emlékeztettek:

ha a tagállamok nem tartják tiszteletben a jogállamiságot, az veszélyeztetheti az Európai Unió költségvetését.    

Ezzel összefüggésben arra figyelmeztették az Európai Bizottságot, ha kötelességét elmulasztva nem tesz meg mindent az unió pénzügyi érdekeinek és értékeinek védelméért, akkor

„Az Európai Parlament ezt mulasztásnak tekinti, és az uniós alapszerződés vonatkozó cikke alapján eljárást indít ellene”.    

Hangsúlyozzák: a jogállamisággal kapcsolatos szabályokat késedelem nélkül alkalmazni kell, különösen azért, mert hamarosan indul az európai helyreállítási források folyósítása. Amennyiben az uniós bizottság szerint szükség van külön iránymutatások kidolgozására, akkor azoknak június elsejéig el kell készülniük. Elfogadásukhoz a bizottságnak ki kell kérnie az Európai Parlament véleményét – tették hozzá.   

Az állásfoglalás értelmi szerzői közt ott vannak a Momentum képviselői 

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette:

az európai baloldal az állásfoglalás elfogadásával nyíltan megfenyegeti az Európai Bizottságot,

példátlan politikai nyomás alá helyezi, ha ugyanis nem bünteti meg azonnal és visszamenőlegesen a politikailag másként gondolkodó tagállamokat, akkor szigorú következményekre számíthatnak. Mint emlékeztettek, az uniós tagállamok vezetői 2020 decemberében megállapodást kötöttek a hétéves uniós keretköltségvetésről és a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítő helyreállítási alapról.

A megállapodásban rögzítették:

semmilyen politikai, ideológiai feltételt nem lehet szabni a tagállamoknak az uniós költségvetési források felhasználása kapcsán.

Magyarország és Lengyelország március közepén az Európai Unió Bíróságához fordult annak megvizsgálására, hogy a jogállamisági feltételrendszer megfelel-e az uniós alapszerződésnek. Az Európai Bizottság vállalta, hogy a rendeletet addig nem alkalmazza, amíg a bírósági vizsgálat zajlik.    

A magyar baloldal ideológiai háborút vív az európai terepen

„A baloldali többség szintet lépett az unió megosztását szolgáló ideológiai csatározásokban: megfenyegette az Európai Bizottságot és az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben” – fogalmaztak közleményükben a Fidesz EP-képviselői.    

Kijelentették: mivel az EP állásfoglalásának egyik társszerzője Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője,

a magyar baloldal ismét bebizonyította, semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy megpróbálja elvenni a Magyarországnak, a magyar polgároknak járó uniós forrásokat. A magyar baloldal lelkesen támogatja, oroszlánrészt vállal a Magyarországot politikai, ideológiai alapon elítélő európai parlamenti támadásokban, minden energiájukkal saját hazájuk ellen dolgoznak – írták.    

A Fidesz EP-képviselői megvédik a magyar embereket a baloldal támadásaival szemben – zárta közleményét a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros ügynökök munkában........Biszku volt ilyen lelkes hazaáruló. Cseh ennek pandantja.

Ez egy a G. Soros politikai ringyói közül.
Mit akar?
Azt, amit Sorosék az USA-ban elértek: liberális diktatúrát, BLM-, Antifa-irányítás alá helyezni Európát, a bizottság elleni nyomásgyakorlás az Európa Soros-gyarmattá tevésének egyik állomása.

Csehék másban nem bízhatnak, csak a zsarolásban, mert itthon harmatgyengécskék. A cél a pénzek visszatartása miatt az itthoni nehézségek előidézése. Lesz jogi elhárítási lehetőség...

Ez az igazi küldetés: megbénítani politikailag az EU-t. Az Atlanti óceán
túlpartján épp most kérik ki a kávéjukat a tréfamesterek.

Cseh Katalin akkora humanista, hogy már akkor is COVID-osztályon dolgozott, mikor még a vírus sem létezett! Emberek millióinak életét menti azóta is az EP-nek nevezett COVID-osztályon. Köszönjük doktornő, köszönjük Momentum!!!

Még nem. Majd a pokolban fog forrni az a víz.

Az a koreai lány egy bombanő. Ez meg egy műanyagból fröccsöntött
dizájner drog.

Nem írta. Na de akkor hogy indítványoz Brüsszelben? Ezzel az okfejtéssel te lettél a nap hülyéje.

Az epp ma együtt szavazott az ep-ben a ballibbel és a zöldekkel azért, hogy pereljék be az eb-t.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés