Elárulta az Ötöslottó nyertese, mire költi nyereményét

2021. március 18. 9:13
Közel 4 milliárd forintot nyert a szerencsés játékos.

A tavalyi év december 19-ei sorsolásán megszületett az Ötöslottó több mint 63 éves történetének ötödik legmagasabb nyereménye, a szerencsés játékos összesen 3,959 milliárd forintot nyert – írja a Pénzcentrum. A játékos 2; 19; 27; 29; 86 számokkal nyert. A Szerencsejáték Zrt. nyertesekre vonatkozó anonim kérdőívét is készségesen kitöltötte, a vállalat általános gyakorlatának részeként ezzel a kérdőívvel biztosít lehetőséget a nyertesnek, hogy információkat oszthasson meg saját magáról, terveiről, illetve játékszisztémájáról.

A válaszaiból megtudható, hogy még soha nem nyert hasonlóan magas összeget, valamint hogy hol önállóan, hol pedig a barátaival együtt szokott játszani. Az viszont továbbra is rejtély, hogy a mostani nyereményén kell-e osztoznia valamelyik ismerősével, vagy pedig a teljes összegről egyedül ő rendelkezik. Elárulta továbbá azt is, hogy Budapesten adta fel a szelvényét. A számokhoz személyes kötődés is fűzi; hiszen megtalálhatóak köztük hozzátartozóinak születési dátumai, valamint élete fontos eseményeinek időpontjai is, így nem meglepő, hogy mindig ugyanazt az 5 számot játssza meg.

A játékos az internetről tudta meg, hogy nyert, és azt is bevallotta, hogy az örömtől és meglepettségtől sokáig képtelen volt megszólalni. Elsőként a közeli családtagjaival közölte a jó hírt, akikkel megosztja majd a nyereményét. Az Ötöslottó ötödik legnagyobb nyertese arra számít, hogy az élete nem fog teljes mértékben átalakulni a nyereménynek köszönhetően, azonban tisztában van azzal, hogy a körülményei változni fognak.

És hogy mire költi a nyereményét? A játékos elmondása szerint első helyen konyhai eszközök és berendezések szerepelnek, de a későbbiekben új ingatlant és gépjárművet is szívesen vásárolna. Hosszabb távon a befektetést is fontolóra veszi, amelyhez szakember segítségét szeretné igénybe venni. Arra a kérdésre, hogy folytatja-e a lottózást igennel válaszolt, de azt is hozzátette, hogy most tart egy kis szünetet.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rengeteg felmérés, tanulmány, statisztika van arról, hogy a nagy nyertesek bizonyos idő után (talán öt év?) rosszabb anyagi helyzetben élnek, mint mielőtt megütötték volna a főnyereményt.
A tipikus forgatókönyv, hogy elkezdi szórni a pénzt, csupa olyasmire, ami csak viszi a pénzt (palota, luxusautó, meg persze egzotikus nyaralás, szerencsejáték), illetve jönnek a rokonok, és mind azt mondja, ha XY-nak ennyit adtál, akkor nekem miért nem?

Ó, igen, a nagyratörő tervek, volt valami olyan sztori is, hogy egy szakadt Swiftje volt a későbbi nyertesnek, aztán a százmilliók birtokában elmentek a közeli nagyváros autószalonjába, és vettek egy új... Grand Vitarát, mint elképzelhető csúcs álomautót.

Mintha egy idős házaspár lett volna, nyitottak egy éttermet, csináltak benne egy kulturális galériát, szponzorálták a művészeket, aztán sajnos becsődölt, de ez pont olyan dolog volt, ami kimondottan nemes, szemben a tipikus újgazdag "én megtehetem, te meg nem" stílusú rongyrázással

Állampapírt kell vásárolni. A befektetési szakemberek kerülése
messziről, a hosszú élet titka. Ez a jótanács.

A konyha felújítása nagyon jó ötlet! Én is hasonló dolgokban
gondolkodnék. Úgy kell élni mint eddig, és senkinek meg nem mondani
- bár már ezt elrontotta -, hogy nyert. Én a feleségemnbek sem
mondanám meg.

Szerintem nem hülye a faszi. Ha ennyit nyernék, én is hasonlóan viselkednék. Első lépésként nem verném nagydobra a nyereményt, tényleg csak a legszűkebb körnek (közvetlen családom) említeném, szigorú titoktartási kötelezettség mellett, és első körben látványos költekezésbe sem kezdenék, azaz nem akarnék 24 óra alatt kibújni a bőrömből. Ami a befektetést illeti, egy ekkora összegnek már egy kockázatmentes államkötvénnyel elérhető kamata is brutális összeg, de a pénzét kezelő bank tanácsadója nyilván tud neki ésszerű kockázat mellett is lehetőségeket ajánlani.

Hát én dolgoznék tovább.
Minden nap bemennék a bankba és megszámolnám.
Nehogy már a kamatokat elfelejtsék mellé tenni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés