Gődényék, Toroczkaiék és mások is tüntettek

2021. március 15. 13:13
Tüntetett a budapesti belvárosban a Mi Hazánk, Toroczkai Lászlóék, a Le az Adók 75%-val Párt és mások is.

Több csoport is demonstrációt szervezett március 15-re a fővárosban – írja az Index. A Mi Hazánk Mozgalom a Vigadó téren tartott tüntetést délelőtt 11 órától a járványhelyzet miatt bevezetett üzletbezárások, korlátozások ellen. Toroczkaiék innen vonultak át a Kossuth térre, a hatóságok azonban már korábban jelezték, hogy nem engedélyezik a demonstrációt. Szintén ide szervezett tüntetést a már korábban a Hősök terén is demonstráló csoport, az Ecsenyi Áron-féle Le az Adók 75%-val Párt. 

Gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak – állítja a tüntetés kezdete előtt kiadott közleményében Dúró Dóra.

A rendőrség az Index szerint igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeznek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt. Ennek ellenére a politikust és a demonstrálókat engedték továbbmenni a kaszinó elé. 

A helyszínre vonuló rendőrök körbezárták a Vigadó utcát, és elkezdték igazoltatni a tüntetőket, miközben elmondta beszédét a Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke. A Vigadó utcából kizárólag igazoltatás után engedték ki az embereket.

Ennek ellenére Toroczkai Lászlóék lendületesen elindultak a Parlament felé. A demonstrálók közt jelen volt a tüntetést szervező párt ismertebb politikusai közül Novák Előd és Dúró Dóra is. Toroczkai László az Indexnek adott interjújában elmondta, féltik a demokráciát, többek között ezért vonultak ma utcára. 

Közben Novák Előd és  Toroczkai László az őt követőkkel együtt megérkezett a Parlament déli kapujához, ahol a tömeg azt zúgta, Ria, ria Hungária. A rendőrök hamarosan beérték őket, akik újabb csoportos igazoltatásba kezdtek. Helyszínen lévő kollégáink elmondták, a rendőrök nagy számban vannak jelen, és intézkednek a helyszínen. 

Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-val Párt elnöke Parlament előtti beszédében elmondta, elég volt a lezárásokból, amelyek szerinte nem vezetnek kellő eredményre, ezért kéri vissza a jogainkat. A beszéd végét újabb tömeges igazoltatás követte.

A tüntetés a végéhez ért, az emberek pedig hazamentek, akiktől a rendőrök a Mi Hazánk Mozgalom zászlókat és molinókat is elkobozták – tudósít az Index.

A lap élő közvetítése az alábbi linken követhető.

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mitőlvan beszarva a Fidesz, cicamica?

Semmi szükség nem volt járvány idején egy ilyen cirkuszra.
Eddig lehetett őket valamennyire komolyan venni. A cirkusz után nem tudok jó szívvel lenni irántuk.

Ha csak egy csöpp eszük lenne, azt mondanám, hogy féleszűek.

Tökéletesen időzített saját lábon lövés.

Aki nemzeti ünnepre szervez tüntetést, azzal nekem problémám van. Eddig csak a ballib szokása volt.
Miért nem tartották meg egy nappal korábban?

Köszi. Eddig azt sem tudta, hogy MIÉP tag volt.

Nem csak maguk miatt felelőtlenek, hanem azért is, mert, ha növekszik a covidosok száma mutogathatnak a kormányra és lehet, hogy ők növelik.
Másrészt nincsenek tekintettel arra, hogy hogy, ha megfertőződnek mennyire terhelik az orvosokat, ápolókat, csak a maguk pillanatnyi érdekeiket tartják szem előtt.

Egyre inkább csúsznak a ballib felé.

Ez már nagyon kidomborodik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés