SZDSZ 2.0 szövetségnek nevezte az ellenzéki összefogást az ISZOMM elnöke

2021. március 12. 11:35
„Ez egy neoliberális hatosfogat, amely a tőketulajdonosok érdekeit képviseli” – mondta Huszti Andrea.

„Mind a 106 körzetben indít jelöltet az ISZOMM, Szanyi Tibor pártja”nyilatkozta a Kossuth rádióban Huszti Andrea pártelnök.

„A Fidesz–KDNP mellett egy SZDSZ 2.0 szövetség rajzolódik ki, ami jobbra nyitott, balra zárt polgári-liberális szövetség. Ez egy neoliberális hatosfogat, amely a tőketulajdonosok érdekeit képviseli” – érvelt a politikus.

A baloldali párt szerint Magyarországon egy ideje a politikai elitek egymást akarják leváltani, ahelyett, hogy a dolgozókkal foglalkoznának. A pártelnök szerint a válság miatt százezrek kerültek veszélybe, az ISZOMM-nak ők a célcsoportja. Huszti Andrea szerint a munkásokat kell képviselniük.

„A tagjaink nagy része saját bőrén érzi a vadkapitalizmus rombolását, első tíz jelöltünkből öten hitelkárosultak” – mondta az ISZOM elnöke.

A bizonytalanok, a kiábrándultak, akik nem találnak baloldali alternatívát: őket célozzák meg, a Publicus Intézet szerint pedig már egy százalékon állnak. A 106-ból eddig tíz jelöltet jelentettek be, havonta folytatni fogják az indulók bemutatását. Azért dolgoznak, hogy az ötszázalékos küszöböt elérjék, hogy legyen egy „vegytiszta baloldali frakció” az Országgyűlésben. Huszti Andrea szerint a szociális válságot így lehet csak felszámolni. Kétszázötvenezres minimálbért és ötvenezer forintos családi pótlékot is ígérnek, amennyiben kormányra kerülnek – hangzott el a műsorban.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

SzDSZ 2.0-ás?
Korábban ennek a konglomerátumnak volt oszlopos tagja Szanyi Tibor is és csak azután váltott, hogy kigolyózták az EP képviselőségből.
Szerintem a mai baloldali pártok mindegyikre a politikai szélhámosság a jellemző.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés