Ejtették a HírTV tudósítója ellen indított eljárást

2021. március 11. 21:32
A svédországi tudósító a vetlandai késes támadásról szeretett volna beszámolni, amikor két egyenruhás arra szólította fel, hogy kövesse őket az épületbe.

Vádemelés nélkül lezárta a nyomozást az Uppsalai Rendőrkapitányság, melyet védett objektum ellen elkövetett bűncselekmény miatt indított Bugnyár Zoltán ellen – írja a hirtv.hu.

A svédországi tudósító a vetlandai, hét ember sérelmére elkövetett késes támadásról szeretett volna tudósítani március 4-én, melyhez háttérként a rendőrség belvárosi épületét választotta, amikor két egyenruhás arra szólította fel a tevékenységet abbahagyó, és magát újságíróként igazoló Bugnyár Zoltánt, kövesse őket az épületbe. Az őrizetbe vett tudósítót két órán keresztül vizsgálati fogságban tartották és eljárást kezdeményeztek ellene.

Bugnyár Zoltán azt mondta, hogy a nyomozás megszüntetésében több ok is közrejátszhatott. A lefoglalt felvételeken jól látszott, hogy annak nem a rendőrségi épület volt a közvetlen tárgya, illetve hozzájárulhatott az is, hogy svéd és nemzetközi médiafigyelem övezte az ügyet, valamint, hogy létezik egy olyan precedensértékű, 2015-ös Legfelsőbb Bírósági döntés, amely kimondja, hogy a szólásszabadság alkotmányos joga erősebb az objektumvédelmi törvénynél – olvasható az oldalon. 

 

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés