Orbán: Több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani

2021. március 8. 16:07
Ezzel Magyarország messze az uniós átlag felett van – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebookon közzétett videoüzenetében.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 5. rész című bejegyzésében azt mondta: 1 millió 2714 embert sikerült eddig beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország, megelőzve olyan „komoly, tekintélyes” országokat is, mint Németország és Ausztria. A videóban szereplő táblázat szerint Magyarország 10,26 százalékkal – Málta után – a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez sok tízezer ember munkájának eredménye. Ezért köszönetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Hozzátette: rengeteg közöttük a hölgy, ezért nőnap alkalmából külön köszöni az ő erőfeszítéseiket, hiszen „ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is”.

Első helyen mondott köszönetet Orbán Viktor Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, és kívánt sok erőt a munkájához. A kormányfő jelezte: a következő napokban is folytatják az oltásokat és újabb vakcinaszállítmányok is érkeznek. Azt mondta: gyorsan és hatékonyan fognak oltani, reményei szerint gyorsabban és a hatékonyabban, mint a legtöbb európai uniós ország.

„A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog” – zárta üzenetét a kormányfő.

(MTI, Facebook)

Nyitókép: Facebook

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már írtam egyszer, hogy végtelen primitív ember vagy, talán a DK-s kommentelők is szégyellik, hogy közéjük tartozol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés