Ez a nőnap most nem az ünneplésről szól

2021. március 8. 16:11

Cseh Katalin
Facebook
A kormány még mindig nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt.

„A koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások és korlátozások egy napra esnek a nőnappal. Ez pedig rengeteg nő számára egyet jelent azzal, hogy újra össze lesznek zárva bántalmazóikkal. Magyarországon hetente egy nő válik családon belüli erőszak áldozatává, félmillió nőt bántalmaz fizikailag a partnere, a felnőtt magyar nők fele szenvedte már el a szexuális zaklatás valamely formáját – a számok pedig csak még tovább nőttek az immár lassan egy éve tartó bezártság alatt.

A döntéshozók nem tanultak az előző hullámok hibáiból, nem nyújtanak megfelelő segítséget a bántalmazást elszenvedő nőknek. Mert az nem segítség, ha kiállnak egy szál virággal, lefotózzák magukat és egy semmitmondó, de jól hangzó szöveggel kirakják mindezt a közösségi oldalaikra.

A kormány még mindig nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt, hiány van anyaotthonokból, menedékházakból is – hiányzik a kormányzati szándék és akarat ahhoz, hogy megszüntessék a családon belüli erőszakot, miközben a hatóságok sem kezelik megfelelő empátiával és odafigyeléssel a bántalmazás eseteit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez a nőnap most nem az ünneplésről szól"

Pedig nincs ebben semmi új. Évek óta a hazug feminista propagandáról szól ballib körökben. Ti meg ugye, hogyan is lennétek képesek akárcsak egy millimétert is eltérni az Ideológiától.

Ausztráliában már 1907-ben meghatározta Higgins főbíró, hogy a minimál bér mértéke az, amit egy szakképzetlen munkásnak fizetni kell heti 48 órás munkáért, hogy eltarthassa vele háztartásbeli feleségét és három gyermekét.

Miután a nőket a hadi gazdálkodás és a kommunisták a munkaerő piacra erőltették ez az egyenleg tovább már nem jött ki.

,,A kormány még mindig nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt,, meg a demokratikus botmixer alkalmazását sem.

Az isztambuli egyezmény NEM ratifikálása egy érv a 2022-es Fidesz-voks mellé.
Nem a legfontosabb érv, de érv.

De arról szól, az ünneplésről.
Az, hogy téged nem ünnepel a barátod, az legyen a te problémád.
Ó te szegény virágot sem kaptál?

Te imádhatod nyugodtan, még akkor is, ha az isztambuli szerződés nőkre vonatkozó részében semmi olyan nincs, amit a magyar jog ne szankcionálna. Viszont az LMBTQ-ra vonatkozó kitételekből nem kérünk. Abból sem, hogy például Leila megjelenik a határon és bebocsátást kér, mert őt otthon Juszuf verni szokta. Mindezt az isztambuli szerződés alapján meg is kell adni neki. Később Leila rájön, hogy Juszuf annyira nem rossz ember, és családegyesítés címén kéri, hogy engedjék be őt is, az összes gyerekével együtt. Hát ezekből a kiskapukból nem kérünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés