Az MSZP tízezer forintos nőnapi utalványt javasol

2021. március 8. 12:05
Nőnap alkalmából tízezer forintos utalvánnyal köszönje meg a kormány a nőknek azt, amit tesznek az országért! – javasolta az MSZP pártigazgatója.

Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón köszöntötte a nőket és azt mondta, nincs mit ünnepelni, mert

Magyarországon nem valósult meg az esélyegyenlőség,

a nők ugyanazon munkáért nem kapnak ugyanakkora fizetést, mint a férfiak. Hozzátette: a koronavírus-járvány idején a nők terhei a duplájára nőttek, ezt sem kompenzálja a kormány. Szerinte a „Fidesz-rezsim” az elmúlt 11 évben semmit nem tett a nők bérének a férfiakéhoz történő felzárkóztatásáért. Semmit nem tett a kormány azért, hogy a nők úgy érezzék, megbecsült tagjai a társadalomnak – értékelt. A szocialista képviselő azt mondta, a javasolt 10 ezer forintos nőnapi utalványt a következő években a vendéglátás, a rendezvényszervezés, a kultúra területén lehetne elkölteni, segítve ezzel a nehéz helyzetbe került ágazatokat. Hozzátette: az utalványok összköltsége 50 milliárd forint lenne, ami elenyésző összeg az elmúlt évek stadionépítéseihez képest.

Azt mondta, 2022-ben „a köztársaságpárti erők” győzni fognak, és meg fogják valósítani a teljes esélyegyenlőséget.

(MTI)

 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés