Többfunkciós pihenőpark épül a pünkösdfürdői Duna-parton

2021. március 7. 9:35
Környezettudatos, ökológiai szemléletű városszéli parkot alakítanak ki a III. kerületi pünkösdfürdői Duna-parton.

„Az elképzelések szerint a terület pihenésre, sportolásra, piknikezésre, játékra alkalmas részei jól elkülönülnek majd egymástól, a csendre vágyó látogatók nem hallják majd a sportpályák zaját, a kerékpárosok külön pihenőpontot kapnak, a kutyák és gazdik pedig saját agility pályán hódolhatnak majd a sportoknak” – írja a PestBuda a Főkert információi alapján. Hozzátették: a munkálatok hamarosan megkezdődnek, a parkot várhatóan ősszel adják majd át.

A PestBuda azt írja, hogy a tervek szerint a parkban egyaránt lehetőség nyílik pihenni, játszani, sportolni, piknikezni: egy olyan parkot képzeltek el, ahol a helyi élővilág és az emberek jól megférnek majd egymás mellett. A területet ezért eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztották. Ezek a zónák más-más funkcióval rendelkeznek majd, így azok jobban elkülönülnek a park használóinak igényei szerint. A parkban pihenők nem hallják a sportpályák zaját, a kerékpárosok külön pihenőpontot kapnak, a kutyák és gazdik pedig saját agility pályán hódolhatnak a sportoknak.

Mint írják, a pihenőpark minden részét összefűzi egy kanyargó sétaút, egy interaktív tanösvény. Az a cél, hogy az ide látogató családok értékesen töltsék el szabadidejüket, a lehető legtermészetesebb környezetben – tették hozzá. A területen 2021. március 8-15. között 76 fa ápolási munkáit végzi el a Főkert, a park átadása várhatóan 2021. október 31-én lesz.

Kép forrása: google maps

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában