Megérkeztek az első szlovák betegek Lengyelországba és Németországba

2021. március 6. 21:14
A szlovák kormány tájékoztatása szerint Berlin és Varsó is tíz-tíz kórházi férőhelyet ajánlott fel szlovákiai betegeknek.

Megérkeztek Lengyelországba és Németországba az első olyan szlovákiai páciensek, akiket a szlovák egészségügyi rendszer tehermentesítése érdekében vettek át az új típusú koronavírus-járványban. 

„Jelenleg három beteg van Lengyelországban, és úgy tudjuk, hogy továbbiak is várhatók” – mondta a Polsat News lengyel hírtelevíziónak Waldemar Kaska lengyel egészségügyiminiszter-helyettes.

Két másik beteget Dortmundba szállítottak Szlovákiából, és ott még további nyolc pácienst várnak. A szlovák kormány tájékoztatása szerint Berlin és Varsó is tíz-tíz kórházi férőhelyet ajánlott fel szlovákiai betegeknek. Waldemar Kaska azt is elmondta, hogy Csehországból is várnak egy beteget. A lengyel politikus szerint súlyos állapotú betegekről van szó, akiknek lélegeztető gépre is szükségük van.

Szlovákiában az elmúlt két hétben 24,09-re emelkedett a 100 ezer emberre jutó halálozás a koronavírus-járványban, ami a legmagasabb arány a világon. Csehországban a második legsúlyosabb a helyzet, ahol ez a mutató 22,52.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a közeli Dortmund nagyon fura. Elég nagy lehet a baj. Lehet, h. mikor elhúztak mellettünk a keleti és nyugati autógyárakkal, nem is a szlovák vezetés volt nagyon jó, hanem a magyar volt nagyon rossz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés