Együtt Budapestért

2021. március 6. 15:24

Fürjes Balázs
Facebook
A főpolgármester feladta korábbi álláspontját és már nem akar adóemelést, megszorításokat, eladósodást Budapesten.

„Karácsony Gergely főpolgármester ma vázolta néhány elképzelését Budapest jövőjéről. Ez végre jó hír a budapestieknek, egyetértünk: Budapestet fejleszteni kell. Mindig is azt vallottuk, hogy Budapest nem csatatér, a budapestiek érdekében szükség van kormány és városvezetés együttműködésére.

Jó hír, hogy a főpolgármester, korábbi álláspontját megváltoztatva, most több lényeges kérdésben is egyetért a kormánnyal, és a háborúskodás helyett az együttműködést választja.

1. A főpolgármester a fejlesztések bejelentésével elismerte: Budapest költségvetése nincs bajban, gazdasági helyzete kiegyensúlyozott. Hiszen akinek lyukas a zsebe, az nem építkezik. Akinek a mindennapi működés a gondja, az nem sző fejlesztési terveket. Az, hogy a főpolgármester budapesti fejlesztéseket jelentett be, világos bizonyítéka annak, hogy a főváros biztos lábakon áll. Remélem, hogy mostantól mindenki abbahagyja a csőddel és kivéreztetéssel való riogatást.

2. A főpolgármester feladta korábbi álláspontját és már nem akar adóemelést, megszorításokat, eladósodást Budapesten. Végre! A munkahelyek, a vállalkozások, a családok védelmében Budapesten is beruházásokra, fejlesztésekre van szükség. Köszönjük a támogatást, Főpolgármester úr!

3. A főpolgármester abban is támogatja a kormányt, hogy a fővárosban a három fejlesztési kulcsterület az otthonteremtés, a közlekedés és a zöldítés. Ezen az alapon tudunk együtt dolgozni a budapestiekért.

A kormány természetesen nyitott a párbeszédre. Örülünk, hogy Karácsony Gergely elfogadta a kormány javaslatát és március 18-án megtartjuk a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülését.

Itt egyeztetni szeretnénk a Magyarországot illető uniós források budapesti felhasználásáról is.

A kormány folyamatosan fejleszti Budapestet. A következő 7 évben 3000 milliárd forint EU fejlesztési forrást szeretnénk Budapest fejlesztésére fordítani. Természetesen a várossal közösen.

Döntően közlekedési fejlesztésekre, a járműpark megújítására és a minőségi zöldterületek gyarapítására.

Legyen kevesebb a dugó, könnyebb a közlekedés, tisztább a levegő és több a zöld!

Szívesen dolgozunk együtt a városvezetéssel e célok megvalósításán, nyitottak vagyunk a közös munkára. Ahogyan eddig is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés