Varga Judit tárgyalni fog a Google vezetőivel

2021. március 5. 17:26
„A munkát folytatjuk a magyar emberek védelme érdekében” – írta a miniszter a Facebook-oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán pénteken bejelentette, hogy egyeztetni fog a Google-lal, és konzultációkat kezdeményez a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel is.

Az igazságügyi miniszter közölte, hogy pénteken a Budapestre látogató Thierry Breton belső piacért felelős európai biztossal is tárgyalt a készülő európai uniós szabályozásról. Ezzel kapcsolatban azt írta: „elfogadom a Google vezetőinek egyeztetésre történő meghívását, és hasonló konzultációkat kezdeményezek a Facebook és más technológiai óriások vezetőivel is”. Mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a világban, hogyan birkóznak az országok a nagy technológiai cégekkel azért, hogy betartsák a jogszabályokat, és átlátható módon működjenek – írta a miniszter.   

A pénteki egyeztetéshez kötődően a miniszter közölte: az európai biztos örömmel értesült arról, hogy Magyarország a Digitális szabadság bizottság munkájának köszönhetően már határozott előkészítő lépéseket tett a közös európai szabályozás kialakításáért, „és kérte türelmünket a magyar törvény előrehaladásával kapcsolatban”.   

Varga Judit arról is tájékoztatta az európai biztost, hogy „Magyarországon sem akarunk mást a nagy techcégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést”. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik ”– közölte.  „A munkát folytatjuk a magyar emberek védelme érdekében” – írta Varga Judit Facebook-oldalán, hozzátéve, köszöni a tartalmas beszélgetést Thierry Breton biztosnak.

(MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyar fészbuk kell, korlátlan szabadsággal, egyetlen kivétellel:
a mást, mások fizikai megsemmisítésének propagálását tilos engedélyezni.
Azonnal be kellene vezetni, mire a 22-es választási kampány beindul, minden antidemokratikus, önkényesen letiltó Facebook, Twitter stb. platform betiltása esetén is mehessen a párbeszéd a magyarok között.
Ez a kormány alkotmányos kötelezettsége.

Erről beszélek, tiszta vizet kell önteni a pohárba.
Nem tudom, miféle akadálya van egy magyar csevegőoldal létrehozásának?
Ha ma meglépnék, egy év elég a hozzászokáshoz, amikor a face és a TWittert lekapcsolják.

A tárgyalásos módszernél nincsen jobb!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés