Németország felajánlotta segítségét Csehországnak

2021. március 5. 19:53
A segítség keretében cseh pácienseket kezelésre átvennének németországi kórházakba.

Mint beszámoltunk róla, Csehország az Európai Unió segélykérő rendszerén keresztül Németországhoz, Svájchoz és Lengyelországhoz fordult legalább néhány tucat koronavírussal fertőzött beteg elhelyezésére az ottani kórházakban.

Heiko Maas német külügyminiszter péntek este felajánlotta országa segítségét, aminek keretében cseh pácienseket kezelésre átvennének németországi kórházakba. A tárcavezető szerint erről már egyeztetések indultak Prágával, valamint az egyes német tartományokkal. Reményét fejezte ki, hogy sikerül enyhíteni Csehország nehéz helyzetén.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb kimutatása szerint Csehországban a kórházak intenzív osztályain már csak az ágyak 14 százaléka szabad. A helyzetet azon az áron tudták egyelőre stabilizálni, hogy sürgősségi ellátások kivételével gyakorlatilag leállítottak minden halasztható beavatkozást. A kórházak leterheltsége eltérő, ezért már jó két hete naponta több tucatnyi beteget szállítanak az egyik régióból a másikba. Az egészségügyi személyzet munkáját a Cseh Vöröskereszt önkéntesei, orvostanhallgatók és a hadsereg katonái is segítik.

(MTI)

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cseh egészségügyet is Orbán tette tönkre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés