A szlovák külügy berendelte a pozsonyi magyar nagykövetet

2021. március 4. 17:10
Szijjártó Péter szerint a szlovákoknak nem kellene attól félniük, hogy a Szlovákiában élő magyarok magyar állampolgárságot kapnak.

Kisebb diplomáciai adok-kapok alakult ki Szlovákia és Magyarország között, ennek eredményeként ma berendelték a szlovák külügybe a pozsonyi magyar nagykövetet. Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár szerint az állampolgársági törvény kormány által elfogadott módosítása körül feleslegesen szítják a nemzetiségi feszültséget, és szerinte a problémát az jelentheti, ha egy másik állam osztogatja az állampolgárságot. Klus továbbra is fenntartja, hogy a Szlovákiában élő magyaroknak adott magyar állampolgárság problémát jelent, számol be az Ma7.sk.

Klus a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában beszélt arról, azért nem akarták megengedni, hogy a Szlovákia területén élő polgárok, így a szlovákiai magyarok érzelmi vagy kulturális kötődés alapján felvehessék egy másik ország állampolgárságát, mert az olyan problémákat okozna, mint Kelet-Ukrajnában, Dél-Oszétiában és Abháziában.

A magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter (Fidesz) a szerdai szlovákiai látogatása során sajnálatosnak nevezte, hogy a szlovák kormány nem teszi lehetővé, hogy az ott élő magyarok felvegyék a magyar állampolgárságot. „A szlovákoknak nem kellene félniük ettől a jogintézménytől, amely Európa-szerte létezik” – jelentette ki.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kormányzati szinten nem köszönték meg a lélegeztető gépeket. Ugye ezt intelligencia kérdése. Ez az, amit nem keresd a szlovák politikai elit esetében. Kutyából, szlovákból nem lesz szalonna, rendes ember. A szláv vonalon két megbízható, korrekt szövetségesünk van, az oroszok és a szerbek.

Már a lengyelek is hátunknak szegezték a puskájukat a vakcina igazolvánnyal. Kellet nekünk segíteni a varsói felkelést? A zsidó testvéreim okán igen, de nem vagyok biztos abban, hogy a lengyelek okán kellett-e. Tusk..s többi féreg.

Ráadásul ez a tökkelütött a saját országának az állampolgárait hasonlítja össze Kelet-Ukrajnában, Dél-Oszétiában és Abháziában élőkkel.
Vagyis az ott élő magyarok számára másodrendű állampolgárok.
Ursula segíts!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés