A román politikus szerint Kelemen Hunorék „öltönyös hunok”

2021. március 4. 6:46
Akik nem törődnek azzal, hogy ártatlan embereken gázolnak át, csakúgy mint Attila harcosai.

„A politika egy rusnya, szőrös állat, ma pedig ismét kijutott a magyarellenes megnyilvánulásokból az elöljáróink körében, mintha Iliescu születésnapján hirtelen visszaröppentünk volna a `90-es évek magyargyűlölő hétköznapjaiba” – kezdi szórakoztató, ám korántsem komolytalan témáról szóló cikkét a Főtér. Romániában ugyanis a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutásával párhuzamosan mintha újra erősödne a magyarellenesség is. 

Alin Tișe, a Kolozs megyei tanács elnökének magyarellenes kirohanása után egy szocdem politikus volt a soros. Radu Cristescu képviselő Facebook-bejegyzésében azt találta írni, hogy  „az RMDSZ-es horda” vezérei úgy viselkednek „mint Attila hunjainak leszármazottai”, akik nem törődnek azzal, hogy ártatlan embereken gázolnak át. Mindez az összehasonlítás azután jött ki a román honatyából, hogy az erdélyi magyar párt  is megszavazta a Cîțu-kormány költségvetését, amellyel szerinte gyermekek és nyugdíjasok millióitól veszik el a pénzt (mert ugye nem nő se a gyerekpénz, se a nyugdíj).

Azt ugyan hozzáteszi, hogy a romániai magyarok túlnyomó többsége rendes ember, neki csak a vezetőikkel van baja, akik „30 éve manipulálják őket”.

Így aztán ezek az „öltönyös hunok” szégyellhetnék magukat.

Ön szerint Kelemen Hun-or tud hátrafelé nyilazni? Kommentben írja meg!

Nyitókép: Főtér

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A román politikus szerint Kelemen Hunorék öltönyös hunok"

Reméljük is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés