Magyarország segített

2021. március 2. 7:12

Rákay Philip
Facebook
Ezek a valóban fontos és felemelő pillanatok...

„A 2016-os olaszországi földrengésben összeomlott Norcia városában az a gyönyörű bazilika és kolostor, amelyet Nursiai Szent Benedek, a bencés rend megalapítója - Európa védőszentje - és testvére, Szent Skolasztika szülőhelyén, az ő tiszteletükre emeltek.

A Hungary Helps Program nagylelkű adománnyal segítette a - mind szakrális, mind kultúrtörténeti szempontból - páratlan épületegyüttes újjáépítését.

Magyarország és a magyar kormány nemes támogatását - Orbán Viktornak írt levelében - Benedict Nivakoff bencés perjel e szavakkal köszönte meg:

»A mai világban nagyon ritka az ilyen meggyőződésű kormányzat. Sokak számára az egyház csak akkor hasznos, ha valami praktikus dolgot csinál, pedig amikor egy kolostor a létezésével Istenre mutat, akkor segít abban, hogy a mai problémákat megfelelő perspektívában lássuk. Szent István, akárcsak Szent Benedek, rendet hozott a káoszba, és az önök segítségével most megpróbáljuk ugyanezt tenni. A magyar támogatás és az üldözött keresztények védelmében az egész világon tanúsított kiállásuk elismerésének kis jeleként, kolostorunk templomában I. Szent István szobrát elhelyezzük a Krisztus király kápolna oltárába«.

Szent királyaink, legvitézebb hőseink - például a nándorfehérvári diadal győzői, akik egész Európát védték meg a töröktől -, és a magyarság több mint ezeréves történelmi küldetése így találkozik össze a XXI. században, a keresztények, a keresztény értékek védelmével.

Ezek az igazán fontos, felemelő, jelzés értékű pillanatok... Vegyük észre őket!!!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés