Levelet írtam Jourovának

2021. március 2. 15:38

Járóka Lívia
Facebook
Vizsgálja ki az erzsébetvárosi ügyeket, hiszen az EU alapvető értékei sérülnek Niedermüller döntései nyomán.

„A mai nap során levélben fordultam Věra Jourová európai értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztoshoz. Egy olyan helyzetre hívtam fel a figyelmét, melyben sajnos az EU alapvető értékei vitathatatlanul sérülnek.

Tavaly decemberben Budapest VII. kerületének vezetése felmondta a Heti TV-vel, Európa egyetlen zsidó televíziójával kötött ingatlanhasználati szerződését. A tévéállomás bizonytalan helyzetbe került. Nem tudni folytathatja-e tevékenységét a VII. kerületben, mely Európa virágzó zsidónegyede volt a második világháború előtt, s napjainkban is fontos és meghatározó színtere az európai zsidóságnak. Sajnos az ügyben azóta sem született megállapodás.

A kerület polgármestere, Niedermüller Péter továbbá a 100 Tagú Cigányzenekarral kötött szerződését is megszüntette. Alapvetően ugyanabból az épületből szorították ki őket, mint a Heti TV-t. Szerencsére a zenekarnak sikerült új helyet találnia Budafokon, ahol megtiszteltetés volt a helyi önkormányzatnak a zenekar befogadása.

Budapest kulturális és etnikai szempontból is sokszínű és élénk város. Ezekkel a döntésekkel a VII. kerület polgármestere nemcsak ezt a sokszínűséget támadja, hanem veszélyezteti a média szabadságát is.

Éppen ezért levelemben arra kértem Jourová biztos asszonyt, hogy a helyzetet kivizsgálva a Bizottság próbáljon megoldást találni az Európai Unió valamennyi alapvető értékének helyi szintű tiszteletben tartására.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reméljük! Attól kezdve szabadkéz van :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés