Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?

2021. március 2. 22:34

Fidesz
Fidesz
Az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat.

„Reagálás az ellenzéki pártok közös nyilatkozatára

Annyira álságos, amit a baloldal művel. Az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból. Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért. A baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken.  A baloldal álhíreivel ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést. Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Döntően a Gyurcsány kormány időszakában

Az egészségügyben 2001-ben még 144 ezer fő volt, 2010 a létszám 118 ezer főre csökkent, amely 26 ezer fő csökkenésnek felel meg.
http://tinyurl.hu/pq7W/

A struktúraváltás, a tömeges elbocsátások hírének ellenére, továbbra sem találnak szakdolgozókat az egészségügyi intézmények.

2007-ben Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke szerint azzal is számolni kell, hogy a szakdolgozók, ha már költözniük kell, inkább vállalják a külföldi munkát a sokkal nagyobb fizetés reményében. Az igényeket jelzi, hogy 2003 és 2007 között csak Ausztria tízezerrel több nővért alkalmazott.” https://www.hazipatika.com/nap..

Mindez azt jelenti - figyelembe véve a kórház és kórházi ágyak leépítését is - rontották a szolgáltatás minőségét és mennyiségét, s még vizitdíjat és kórházi napidíjat is bevezettek.
A leépítésekből keletkező forrás pedig kézen-közön eltünt.

2010-2016 években a jelenlegi kormányzat az egészségügyben olyan eszközfejlesztést hajtott végre, amely korábban 12 évben nem történt. A fejlesztések továbbra is napirenden vannak, ahogy a kiemelt bérfejlesztés is. Ha 2002-2010 időszakában az MSZP/SZDSZ kormányok hasonlóképpen jártak volna el, Magyarországon az egészségügy szolgáltatás az EU éllovasa lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés