Gyalázat

2021. március 2. 6:42

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Sötét mélységekbe jut mostanában az Európai Néppárt.

„Vannak a pártcsalád európai parlamenti frakciójában képviselők, akiknek az elmúlt években stabilan nem a szavazói képviselete, problémáik megoldása az elsődleges, hanem az, hogy háborúzzon a Fidesz és Orbán Viktor ellen. Időről időre aláírást gyűjtenek, követelőznek, balhéznak, levelekkel bombázzák a pártcsalád vezetését. Donald Tusk néppárti elnököt igazán nem lehet azzal vádolni, hogy ebben ne lenne boldogan partner. A bukott lengyel politikus már több naptárat telerajzolhatott, számolva a napokat addig, amíg megszabadulhat a Fidesztől.

Ez a nap azonban csak nem jön el, mégpedig azért, mert a magyar kormánypárt kizárásához nem tudja megszerezni a szükséges többséget. Szélnek eresztette a »néppárti bölcseket«, tapasztalt és tekintélyes politikusok munkáját vágta ki az ablakon, mert nem azt mondták, amit hallani akart. Hivatkozik erre-arra, de csak nem meri szavazásra vinni a kérdést. Tudja, mi lenne belőle: szakadás, káosz, bukás.

Az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője, Manfred Weber vagy veszélyes játszmába kezdett, vagy simán elvesztette az irányítást az események felett. Tudja, hogy a pártcsaládban még nincs döntés. Azt is tudja, hogy a Néppárt meghatározó ereje, a német CDU új elnöke, Armin Laschet sem nyilatkozott úgy, hogy egyik vagy másik irányba eldöntené a kérdést. Mégis hagyja, hogy elburjánozzanak a frakcióra nézve teljességgel destruktív, bomlasztó, életveszélyes tendenciák.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés