A strasbourgi bíróság döntött: Magyarország kártérítést fizet az afgán és iráni migránsoknak

2021. március 2. 13:47
A bíróság szerint a magyar hatóságok nem biztosítottak számukra kielégítő körülményeket a menedékkérelmük elbírálásának idejére szálláshelyként kijelölt röszkei tranzitzónában.

A Szerbián keresztül Magyarországra érkezett iráni, illetve afgán állampolgárok 2017 nyarán nyújtottak be menedékkérelmet a magyar hatóságok előtt. Ennek elbírálásának idejére a szerb-magyar határ melletti röszkei tranzitzónát jelölték ki szálláshelyként az eljáró magyar hatóságok. Az érintettek azért fordultak jogorvoslatért, mert megítélésük szerint az illetékesek nem biztosítottak megfelelő feltételeket a tranzitzónában való tartózkodásukhoz. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság kedden közzétett ítéletében helyt adott a kérelmezők panaszának, megállapítva, hogy hiányosak voltak a tartózkodási feltételek, különösen egy gyermek és egy terhes nő elszállásolásának tekintetében, valamint

nem volt kielégítő az étkezés sem.

A bíróság véleménye szerint az emberi jogok európai konvenciójának vonatkozó cikkét sértette továbbá a megfelelő tartózkodási feltételek biztosításának elmaradása, illetve bizonyos eljárási hiányosságok mellett az is, hogy a tranzitzónában kijelölt helyen tartózkodás a mozgásszabadság jogának megsértését jelentette.

A jogsértés miatt az emberi jogi bíróság jóvátétel megfizetésére szólította fel Magyarországot.

(MTI)

Címlapkép: Elfogott határsértők Röszke térségében. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Adjuk nekik ezt a Belebub nevűt kártérítésként!

Amúgy ideje ezt a Belzebub nevűt innen elhajtani a picsába!

x

Börtön-bisznisz, újratöltve...

Én is döntöttem, 42 év munkaviszonnyal, I o., 2 év sorkatonaság I. o., feddhetetlen/büntetlen állampolgársággal I. o., büntetlen-dolgozó/nem segélyes/ gyerekek felnevelésével I. o.:
részemről a Strasbourgi Bíróságra hozott ítéletem: halál..
Halálosan komoly.
Nem ezért a kártérítéses ítéletükért, hanem,
mert bíróság fedőnév alatt a világ legkártékonyabb bűnözőjét,
G. Sorost szolgálják, Európa népe helyett.
Tehát, mindezekért az emberiesség elleni bűncselekményekért,
Strasbourgi Bíróság: halál, halál, halál.

Ha meg is lehet őket találni és fizetnünk kell nekik, akkor is megérte!

Mit gondoltál? A strasbourgi bíróságnak elmondták, mit kell ítélni és ők tették, amit vártak tőlük. Azt csak te hiszed, hogy ők függetlenek, ha kell, bármikor találnak a helyükre másokat, akik majd az elvárt ítéleteket hozzák. De mitől is lennének jogaik azoknak, akik hívatlanul idejönnek, aztán a ti hatásotokra elkezdenek követelőzni.

A strasbourgi bíróság bírái is emberanyagból készültek, miként a Salemi Boszorkányok történetének bírái is.
Egy olyan közösségben, ahol előítéletek terhelték a közösség tagjainak agyát, egy hisztériázó lánycsapat felhasználta ezt a helyzetet arra, hogy kiiktassa a közösségből a nekik nem tetsző egyedeket.
A hisztériázó lánycsapat elhitette (a bíróval is), hogy ők látták a Sátánt és megnevezték a közösség azon tagjait, akik a Sátánnal cimboráltak.
Volt, akinek mindössze annyi volt a bűne, hogy nem hitt a vádaskodásban, ezért őt is boszorkányként bélyegezték meg.
Az ítélethozatalok után négy kivégzés során 20 embert gyilkoltak meg: 19-en akasztófán végezték, köztük egy köztiszteletben álló lelkipásztor, egy közrendőr, aki nem volt hajlandó részt venni további megvádoltak letartóztatásában, valamint néhány vagyonosabb polgár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés