Újabb szigorításokat vezetnek be Szlovákiában

2021. március 1. 7:07
Március 8-tól a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése.

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket – döntött vasárnap este az Igor Matovic miniszterelnök vezette koalíciós kormány. A kabinet határozata szerint amennyiben az óvintézkedések három hét alatt nem hozzák meg a várt eredményt, és nem javul a helyzet, Szlovákiában bevezetik a szigorú lezárást, azaz nagymértékben korlátozzák a közéletet, a kereskedelmi és a gazdasági tevékenységet.    Szerdától kezdve mindazok a személyek, akiknek a szűrése pozitív eredményt hozott, nem hagyhatják el lakásaikat, kivéve, ha orvoshoz mennek. Mindazok, akik közös háztartásban élnek egy fertőzött személlyel, és ennek következtében karanténba kényszerülnek, a szabályok betartásáért anyagi jutalmat kapnak.

Este 8 és hajnali 1 óra között kijárási tilalom lép életbe, kivételt csak a munkába járás vagy az onnan való hazajutás, illetve az orvosok felkeresése jelent. Ugyancsak szerdától megnyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatú osztályait azon személyek gyermekei számára, akiknek munkába kell járniuk. Március 8-tól a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, március 15-tel kezdődően pedig ezeket minden zárt területen kötelező lesz hordani. A rendelkezés alól kivételt kapnak a kiskorúak, akiknek elég lesz a sebészi maszkot viselni. A kormány intézkedéseinek célja, hogy jelentős mértékben csökkentse Szlovákia lakosságának mozgását és megakadályozza a veszélyes vírusmutációk további terjedését.

(MTI)

(Fotó: A pozsonyi vár és a Szent Márton-dóm (j) 2019. november 10-én.MTI/Krizsán Csaba)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neki megsúgták. Ez volt a mesterterv a sok nem FIDESZ-es szavazó megdöglesztésére. Használni fogják a metrópótlót, jön a járvány, kihal Budapest, mindenki a FIDESZ-re szavaz. Ilyen ez a Tarlós.

A műtőkben használják, a műtött személyek védelmében.

Azért a hajnali 1-ig tartó kijárási tilalom szerintem logikusabb, mint nálunk a hajnali 5-ig tartó: hatékonyan korlátozza a bulizókat, viszont ha valakinek tényleg dolga van mondjuk hajnali 2-kor a tollasbálon kívül, miért vegzálja a rendőr?

Stimmt. Legalábbis statisztikailag igen kevesen.

Nem mondtam, hogy nagy dráma, de egy adag papírmunkát el lehet kerülni, ha csak 1 óráig tart a korlátozás, a járványügyi haszna meg kb. ugyanannyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés