Szereti-e Isten a melegeket?

2021. március 1. 8:32

Matthew Schneider atya
Through Catholic Lenses
Szeretetében Isten engedi, hogy kihívásokkal nézzünk szembe. Egyesek számára ezek a kihívások magukba foglalják az azonos neműekhez való szexuális vonzódást.

„A  Katolikus Egyház Katekizmusa azt mondja a homoszexualitásról:

»Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.«

Isten minden személyt szeret. De mindannyian küzdünk azzal, hogy keresztény életet éljünk. A kísértés, hogy megegyünk egy harmadik hamburgert is, az objektíve rendetlen hajlam a torkosságra. Mindannyiunknak vannak objektíve rendetlen hajlamaink. (…)

Egyszer, mikor egy ismeretlen templomot látogattam meg egy dicsőítés kedvéért, egy férfi megkopogtatta a vállamat és azt kérte, had beszéljen velem. Bementünk a plébánia előszobájába, és elmondta, hogy homoszexuális hajlamai vannak, és miként küzd a tisztasággal. Azt mondta, hetente párszor eljön dicsőítésre, és érzi Isten békéjét, de tart mások ítéletétől. 

Isten mindannyiunkat szeret. Szeretetében Isten engedi, hogy kihívásokkal nézzünk szembe, amelyek segítenek növekedni. Egyesek számára ezek a kihívások magukba foglalják az azonos neműekhez való szexuális vonzódást. Nem tudjuk, mi okozza ezeket a hajlamokat, de végső soron ez nem változtat a velük kapcsolatos álláspontunkon. Isten szereti őket és nem szabad megtagadnunk tőlük ezt a szeretetet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy masszívan konzervatív állásfoglalás volt, az egyház Katekizmusa alapján. Szerintem OK.

Nem hagyjuk. Viszont:
"Egyesek számára ezek a kihívások magukba foglalják az azonos neműekhez való szexuális vonzódást."
Az, ha nyílt utcán, közterületen bárki a péniszét, vagy a vulváját mutogatja, az lenne "az azonos neműekhez való szexuális vonzódás"?
Ezért szeressük őket?

Akkor vegyél olvasásórát, ha nem erről szól.
Éppen ez a cikk lényege.

Azt, amikor a 25 résztvevő között egy darab résztvevő van?
Csak, mert 24 ottsevót, nincsnevük, gyuribá' elvette tőlük, mielőtt a rendőrség megjelent...

Ez nem kérdés: a Szentháromság mindenkit szeret. Viszont ezt a szeretetet hitben át kell venni.

Látni kell a szöveg műfaját. Nem homoszexuális mozgalmároknak írt, hanem olyan személyeknek, akik homoszexuális hajlamokkal megvert katolikusként akarnak valamit kezdeni az egyházzal.

Különösen azért, mert írva vagyon:
„…ki férfiúval hál mint egy asszonnyal, mindketten nagy fertelmességet cselekedtek, megölessenek; az ő haláloknak oka ő magukban vagyon.”
(Mózes III. könyve, 20/13 – Károli Gáspár fordítása)

Nem a 24 egyike, aki nem mászott, viszont úgy volt résztvevő, hogy a rendőrség szerint ott volt, a média szerint viszont nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés