Kiteszik a magyarokat butázó Pörzse Sándort a Jobbik sajtóalapítványából?

2021. március 1. 17:53
A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumában ott ül a magyarokat Havas Henrikkel együtt gyalázó Pörzse. Hogy maradhat-e, az a testület következő ülését követően derül ki – tudta meg a Mandiner.

A Jobbik sajtóalapítványa, a Kiegyensúlyozott Médiáért alapítvány kuratóriuma dönt majd a magyar embereket butának nevező Pörzse Sándor sorsáról, következő ülésén – értesültünk.

„Természetesen nem értek egyet vele” – mondta megkeresésünkre Nunkovics Tibor, a testület tagja, a párt országgyűlési képviselője, mikor arról kérdeztük azonosul-e Pörzse szavaival. Amikor arról érdeklődtünk, nem gondolja-e, hogy Pörzse kijelentésével méltatlanná vált az alapítvány vezető testületében betöltött tisztségére és megválnak-e tőle ezért, azt válaszolta, ezt a testület következő ülésén (várhatóan még e hónapban) „meg fogják beszélni”.

Emlékezetes, a napokban óriási botrányt kavart, hogy az N1 Tv-ben Havas Henrikkel együtt Pörzse Sándor, egykori jobbikos parlamenti képviselő és Magyar Gárda-alapító, butának nevezte a magyar embereket. Az expolitikus a jobbikos televízió adásában úgy fogalmazott, 

„Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta.

Nem tudok mást mondani”.

Pörzse a kijelentés előtt kifejtette, hogy régebben hitt benne, hogy a magyar a kiválasztott nemzet, de aztán „megvilágosodott”.

„A magyar az buta” – kontrázott erre Havas Henrik, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon. „És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – fogalmazott.

Mindez a Jobbik sajtóalapítványa által pénzelt N1 Tv-ben hangzott el, ahol az  alapítványi kurátor Pörzse Sándor több műsor rendszeres szereplője.

Az említett részt az alábbi videó 20. percétől tudják megtekinteni:

Az ügyben megkerestük a Jobbikot, hogy megkérdezzük, egyetértenek-e volt politikusukkal, és jelenlegi újságírójukkal Pörzse Sándorral, aki szerint a magyar nép buta.

A párt egyelőre nem reagált kérdéseinkre.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NOmentumban jó lesz. A naftalinszagot úgyis megszokták már.

Pörzse, mint NOmentumos kétségtelenül új.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés