Nem lesz ott, hogy mivel vannak beoltva

2021. március 1. 8:29

Szegő Péter
Facebook
Pénzügyi érdeke a NER fölsővezetésének, hogy minél többen oltassák be magukat muszka vagy kínai vakcinával.

„Számos politikai barátom teljesen ki van borulva azon, hogy a koronavírus ellen Magyarországon beoltottak oltási papírján egy rendelet alapján nem lesz ott, hogy melyik oltással vannak beoltva. Pedig tök egyszerű és racionális a magyarázat, és teljesen illeszkedik a NER politikájába. Egyrészt: vélhetően erőteljes pénzügyi érdeke a NER fölsővezetésének, vagy legalábbis a fölsővezetés több tagjának, hogy minél többen oltassák be magukat Magyarországon muszka vagy kínai vakcinával, ugyanez az érdek viszont az imprilista (Antant, NATO, EU, ilyesmik) vakcinák esetén nem áll fönn. Na, már most.

Az imprilista vakcináknak nemcsak az az előnyük, hogy nagyobb valószínűséggel védik meg a beloltottakat a vírustól mint a keletiek, hanem az is, hogy az azokkal való beoltás igazolásával a magyar állampolgárok vélhetően inkább tudnak majd korlátozások nélkül utazni Nyugatra mint azok, akik azt igazolják, hogy keleti oltással oltattak be. Tehát ha a NER nem avatkozik be, akkor alighanem a keleti oltások kihasználatlanok maradnak, ami Pártunk und Kormányunk szempontjából nem jó, viszont rossz. Viszont ha az oltási könyvből nem derül ki, hogy tulajdonosát Magyarországon mivel oltották be, akkor a fönti két szempontból a második kiesik: „Mivel hiába oltanak be nyugati vakcinával, úgysem tudom azt igazolni az osztrák csendőrnek, úgyhogy jó nekem a kínai is. Tök mindegy, hogy mivel nem engednek be Ausztriába” – érvelhet a magyar állampolgár a keleti vakcina mellett.

Másrészt: ha magyar állampolgárok tömegeit nem engedik majd be Nyugatra, az Nyugat-ellenes érzelmeket generál, mely Nyugat-ellenes érzelmek Fidesz-szavazatok formájában jegecesednek ki bő egy év múlva. Minderre semmiféle bizonyítékom sincsen, csak hát a dolog így logikus, kerek egész. Nem hülyék ezek. Nincs itt semmi látnivaló, kérem szépen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bezzeg a Pfizer senkinek se üzleti érdeke:
A Pfizer elnöke elismerte, Izrael a világ kísérleti laboratóriuma. (A lakosság a kísérleti nyúl.)
https://www.unz.com/gatzmon/ho..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés