Élet a NER-ben és azon kívül – Navracsics és Pálinkás vitája

2021. március 1. 19:26
Navracsics Tibor volt EU-biztos és Pálinkás József a Tudományos Akadémia volt elnöke vitatkozott.

„Mindketten voltak miniszterek Orbán-kormányban, csúcspozíciókat is betöltöttek”, „stratégiájuk viszont homlokegyenest ellentétes” – írja a Navracsics Tiborral és Pálinkás Józseffel készült vitainterjú felvezetésében a valaszonline. Mint a cikkből kiderül, a két egykori párttárs jó hangulatú vitát folytatott. A vita során többek között szó esett a politikai karrierjükről, a Fideszről alkotott véleményükről és az egyetemek körüli átalakulásokról is.

Az egyetemeket illetően az SZFE-ügyről is szó esett

A szakmai átalakulásokról szólva Pálinkás József elmondta, „nem kizárólag kulturális kifogásai” vannak a kormánnyal szemben, hanem „súlyos erkölcsiek és szakmaiak is.” Pálinkás József hozzátette, szerinte „Palkovics László valószínűleg rosszul aludt egy éjjel, rémálmát pedig sikeresen adta el a miniszterelnöknek másnap. Nem volt nehéz dolga.” MInt fogalmazott, szerinte:

Orbán Viktornak fogalma nincs a felsőoktatásról, tapasztalata a területen évtizedek óta néhány szalagátvágásra korlátozódik.”

Navracsics Tibor a fentiekkel kapcsolatban elmondta: „nem tartja jó ellenérvnek az alapítványi átalakítással szemben” a Pálinkás által felvetetteket. Mint fogalmazott: „ha a kuratórium jól működik együtt az egyetemmel, az épphogy biztosítja a szakmai kontrollt és még jobb munkakörülményeket is teremthet.”

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés