Illegális migránsokat dolgoztatott az embercsempész bűnbanda

2021. március 1. 14:08
Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezetének (Europol) közreműködésével, a francia, a moldovai és a román hatóságok felszámoltak egy nemzetközi bűnszövetkezetet, amely illegális bevándorlókat feketemunkásként zsákmányolt ki, 38 gyanúsítottat előállítottak – adta hírül a hágai testület.

 Az Europol közleménye szerint a bűnbanda emberkereskedelemmel foglalkozott, illetve hivatalos dokumentumok meghamisításával és szociális juttatásokkal elkövetett csalásokkal tett szert mintegy 14 millió euró illegális profitra.    

A bűnözői hálózatra 2018-ban figyeltek fel a hatóságok, amikor a rendfenntartó szervek Franciaországban elfogtak egy kisteherautót,

amely tíz illegális – moldovai állampolgárságú – bevándorlót szállított. Többük hamis román útlevéllel rendelkezett. A hatóságok feltárták, hogy a migránsokat egy Franciaországban élő román állampolgár által irányított bűnszervezet csempészte be az országba, hogy építkezéseken dolgoztassa őket heti 55 órában, napi hatvan euróért.

A kizsákmányolásban nagyobb építőipari és épületfelújítási vállalatok is részt vettek,

az illegális profitot a bűnbanda többségében franciaországi székhellyel rendelkező társaságokon keresztül mosta tisztára.    Az összehangolt akcióban 19 gépjárművet, 15 luxusautót, fegyvereket, mobiltelefonokat és 100 ezer euró készpénzt is lefoglaltak a hatóságok.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés