Bár elítélték Czeglédyt, indulhat az előválasztáson

2021. március 1. 7:56
A DK-s politikusra jogi értelemben már nem vonatkozik a büntetett előélet hátrányos jogkövetkezménye.

A Momentum és az LMP is tiltakozott 2019-ben, amikor DK-s önkormányzatok a korábban elítélt Czeglédy Csabát bízták meg a jogi átvilágítással, most viszont szó nélkül aláírták a Czeglédy-klauzulát az augusztusban induló jelöltválasztás kapcsán, így indulhat az előválasztáson, számol be a Magyar Hírlap.

A feddhetetlenségi nyilatkozattal a Gyurcsány vezette baloldal jelöltjeinek tisztaságát igyekszik bizonygatni, de már az első pillantásra látszott, hogy kilóg a lóláb. Valójában Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelöltségét készítették elő. A dokumentum második pontja úgy szól, csak olyanok indulhatnak, akikre nem húzható rá a büntetett előélet hátrányos jogkövetkezménye.

A korábban egy év négy hónap börtönbüntetésre – végrehajtásában három évre felfüggesztve – ítélt szombathelyi politikus bűncselekményére – elévülés miatt – jogi értelemben már nem vonatkozik a büntetett előélet hátrányos jogkövetkezménye.

(Fotó: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. TI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Politikusbűnöző.
Mi több: JOGERŐSEN ELÍTÉLT POLITIKUSBŰNÖZŐ. Aki ellen MELLESLEG jelenleg is büntetőeljárás folyik, laza hatmilliárd forintos áfacsalás miatt...

És nem, ez nem "DK-s belügy". Így vagy úgy, de Czeglédy képviselőjelölt lesz a választáson. Ha nem egyéniben, akkor a listára rakják fel. Innentől nincs miről beszélni. Egy jogerősen elítélt politikusbűnözőt indítanak a Mások, az Újak, a Tiszták...

Végülis tényleg. Mit számít? Ha Gyurcsányt lenyeled, Czeglédi csak sneci. De mondjuk csak van bukéja, hogy büntetett előéletű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés