A Margit híd mellett épül fel a Hableány-katasztrófa áldozatainak emlékműve

2021. március 1. 19:41
Az alkotás a tervek szerint a tragédia második évfordulójára, májusra elkészül majd.

A 2019. május 29-én elsüllyedt dunai sétahajó áldozatai előtt tisztelgő emlékmű a katasztrófa helyszínéhez közeli partszakaszon, a Széchenyi rakparton épül fel a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében – írja a PestBuda. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a nettó 134,5 forintból megvalósuló alkotást a Széchenyi rakparton, a Margit híd pesti hídfője mellett állítják majd fel, azon a mintegy 200 négyzetméteres helyen, ahol a 2019. május 29-én bekövetkezett katasztrófa után egyfajta spontán emlékhely alakult ki.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére megépülő emlékmű Szijjártó Péter miniszter február 2-i közlése alapján már május elejére elkészülhet. 

Az 1949-ben vízre bocsátott Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el, miután előzés közben a Viking Sigyn szállodahajó a Margit híd alatt maga alá gyűrte. A dunai hajózás történetének egyik legsúlyosabb katasztrófájában 27-en haltak meg: a Hableányon utazó 35 dél-koreai utas közül 25-en, valamint a kishajó kétfős legénységének tagjai. Mindössze 7 embert sikerült kimenteni a vízből, egy utas holtteste azóta sem került elő, őt továbbra is eltűntként tartják nyilván. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet az elefántot a kisegérrel együtt korzózni hagyni még nappal, jó időben sem. Mindent fölülírt a haszon szerzés vágya, ész és figyelem és felelősség tudat meg kevés volt hozzá.

Az a rettenetes ütközés után nem sokkal történt autóbaleset Vác fölött is dél-koreaiaké volt. Mindenki meghalt.

Helyeslem az emlékmű állítást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés