Nem fogja tartalmazni az oltás típusát a magyar vakcinaigazolvány

2021. február 28. 13:35

Az erre vonatkozó rendelet módosításának célja valószínűleg, hogy más országok ne diszkriminálják azokat, akik az adott államban nem engedélyezett vakcinát kaptak.

2021. február 28. 13:35
null

Nem fogja tartalmazni a védőoltás típusát a magyar vakcinaigazolvány – adott hírt az airportal.hu vasárnap.

A kormány a 86/2021. (II. 27.) rendeletével módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletet is e szerint a „Védettségi igazolvány” és a „A koronavírus elleni védőoltást igazoló applikáció” 

az eredeti rendelettel ellentétben nem fogja tartalmazni a védőoltás típusát.

A rendelet módosításával vélhetően azt akarja kivédeni a kormány, hogy az utazáskor egyes országok esetleg diszkriminálják azokat a magyarokat, akik az Európai Unióban még csak Magyarországon engedélyezett és használt orosz Szputnyik V vagy a kínai Sinopharm vakcinát kapták.

(airportal.hu)

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. március 01. 12:06
Nem az oltás nemzetisége számít. Amit a németek, franciák adnak be maguknak, orosz és kínai vakcinát az jó vakcina. Amit meg Magyarországon adnak be, legyen az akár ugyanaz, annak a minősége, eredete nem tisztázott, nem jóváhagyott, blablabla. És az azonosító számból úgyis kiderül. TAJ CSI szám lesz rajta.
Agnieszka
2021. március 01. 08:20
Kíváncsi vagyok, mikor ér el az EU vezetésével való elégedetlenség kritikus pontot. Jó, h. sokan eleve NEM szeretik, ha valaki okosabb náluk, de ennyire? Ez már sok, és nagyon sokba kerül. Mennyi szerencsétlenen lehetne segíteni ennyi pénzből! Már az is elég lenne, ha valami értelmesre lehetne költeni.
balbako_
2021. március 01. 06:26
Most ment be a ballib oldal a f@szerdőbe!
Pierre
2021. február 28. 22:55
igy minden magyart kenytelenek lesznek diszkriminalni. Gyonyoru, magyaros megoldas: "-dogoljon meg a szomszed tehene is!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik