Nem fogja tartalmazni az oltás típusát a magyar vakcinaigazolvány

2021. február 28. 13:35
Az erre vonatkozó rendelet módosításának célja valószínűleg, hogy más országok ne diszkriminálják azokat, akik az adott államban nem engedélyezett vakcinát kaptak.

Nem fogja tartalmazni a védőoltás típusát a magyar vakcinaigazolvány – adott hírt az airportal.hu vasárnap.

A kormány a 86/2021. (II. 27.) rendeletével módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletet is e szerint a „Védettségi igazolvány” és a „A koronavírus elleni védőoltást igazoló applikáció” 

az eredeti rendelettel ellentétben nem fogja tartalmazni a védőoltás típusát.

A rendelet módosításával vélhetően azt akarja kivédeni a kormány, hogy az utazáskor egyes országok esetleg diszkriminálják azokat a magyarokat, akik az Európai Unióban még csak Magyarországon engedélyezett és használt orosz Szputnyik V vagy a kínai Sinopharm vakcinát kapták.

(airportal.hu)

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

 

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mivel szerintem a lengyelek nem kifejezetten velünk akartak kibaszni, inkább az oroszokkal, ezért a magyar okmányokat el fogják fogadni és nem fognak törődni a részletekkel. EU szinten meg valószínűtlennek tartom, hogy egy tagállam által jogosan engedélyezett vakcinát ne fogadjanak el, még ha egyébként ők nem is használják. Bár nálunk erről mély hallgatás van, Svájcban pl. az Astra Zeneca vakcináját kifejezetten nem engedélyezték. Érdekes lesz ennek tükrében megnézni, hogyan viszonyulnak majd azokhoz, akiket az EU-ban ilyennel oltottak be?
De összességében mindig jobb elkerülni a betegséget, mint Lengyelországot vagy Svájcot (stb.) amíg esetleg meg nem gondolják magukat. Szóval emiatt nem érdemes se parázni, se másokat paráztatni.

Ha minden jól megy, cca. 1 hónap és védettek vagyunk. Egyelőre Zakopanéből ki lennénk (kínai) zárva, barátkozunk Bakonybéllel, az is jó, persze más. Előnye, h. nagyon szép, hosszú aszfaltozott útak vezetnek be hosszan, nagyon szép erdőkbe. Kerekesszékkel CSAK a burkolt út járható, a kockakő is kínos.

Zakopanéban tulajdonképpen kevesebb a lehetőség, de amennyivel magasabban van, annyival szebb is, sajnos, amennyivel szebb és más (sajnos, jobb) az egész, annyival messzebb is van.

Nincsenek ránk-szorulva, teljesen általános a belföldi turizmus. 40 milliós ország.

No igen, de több ország is (mint például a lengyelek) csak az EU-ban elfogadott vakcinát tartják érvényesnek. Tehát az "anonim" igazolással oda nem utazhatsz. Ez pedig gond lehet később.

nagyon helyes.
a lengyel szabalyozas agyrem, oda vezet hogy vakcinautlevel mellett meg vakcinavizum is kell majd

Jó a Nowy Targ is. Onnan közelebb van Krakkó. Valaha fagyiztunk a Főtéren és nem is olyan régen voltunk egy madárpark-játszótér együttesben aranyos volt, nagy, tiszta, tele mamákkal és babákkal, nem beszélve a járdán is ugra-bugráló kismadarakról.
Lassan minden zsúfolt volt. Lehet, h. egy darabig nem lesz.

Kíváncsi vagyok, mikor ér el az EU vezetésével való elégedetlenség kritikus pontot. Jó, h. sokan eleve NEM szeretik, ha valaki okosabb náluk, de ennyire? Ez már sok, és nagyon sokba kerül. Mennyi szerencsétlenen lehetne segíteni ennyi pénzből! Már az is elég lenne, ha valami értelmesre lehetne költeni.

Jól mondod, valóban, ez egy sz...rá politizált kérdés globális szinten. Egy szigorú szabályozás a turizmusból élő déli államok számára sok millió pl. kínai vagy arab, stb. turista elvesztését okozná, plusz feszültségeket az EU-n belül, vagyis ennyire talán még az EU-sem akarja térden lőni magát. Szvsz, ha az átoltottság már elért egy szintet, vagyis már nem nagyon lesz kit átoltani, de még egy EU szintű vakcina útlevél bevezetése előtt mindent engedélyezni fognak, mivel az eddigi korlátozások is csak piacvédő jellegűek.

Próbáljuk meg nagyobb léptékben átgondolni a dolgokat: ha Brüsszel meglépné, hogy csak az általa engedélyezett oltással rendelkezők léphetnek be az EU területére, ezzel a fél világot kitiltanák. Nem hiszem, hogy ez érdeke az uniónak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés