Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

2021. február 28. 18:00

Gulyás Gergely
Facebook
Magyarország a Janssen-vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből.

„A Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál. Még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia. Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer többe mint hazánk teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amit a gyártók idén októberig vállaltak kiszállítani. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek.

Ezek után Karácsony Gergely főpolgármester szerint: »Ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. Adják ide ezt a másfél millió vakcinát és mi beoltjuk Budapestet.«

Gyurcsány pártja szerint: »A kormány tudatosan nem rendelt elegendő az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt.«

Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen. Az említett másfél millió Moderna vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel. Az oltásellenes baloldal főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés. Ha az övék lenne most 700 ezerrel, májusig 7 millióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére. Tényszerű állítás: ha a baloldal lenne kormányon kevesebben lennének védettek és többen halnának meg.

Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről.

A Gyurcsány-koalícióról eddig is tudtuk, hogy oltásellenesek. Akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, azokról joggal feltételezzük, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben. Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aljasok a médiájukkal együtt, nagyon terjesztik és sokan hisznek nekik. Nem gondoltam volna, hogy ennyi embert meg tudnak vezetni.

Gulyásék helyében haladéktalanul berendelném karácsonyt, hogy átvehesse a Moderna vakcinát, kapna egy csomó üres dobozt, és számon kérném, hogy olt-e már vele.

Ez lenne a valóság, de nem éri fel ésszel.

Biztosan nem a Sváby kérdezte:-)
Állítólag a Sváby komoly munkát végzett, hogy a nézőik megutálják a keleti vakcinát ( szavazáson 95% utasította el), aztán beoltatta magát kínaival.

Avagy: ez a vakcina-ügy is előrevetíti, amit a múltban is már megtapasztaltunk: az ellenzék rendre a polgárok kárára jár el. Aki jót akar, az 2022-ben is eme tapasztalat tükérben voksol.

A Kerületi Lapban ( Fidesz-KDNP, korrekt polgi) megjelent tábla szerint a kb, 12 millió igaz. ( február közepe lehetett a lapzárta) A gond az, hogy a lekötött mennyiségből legjobban a Pfizer teljesített ( 10%), a Moderna és az Astra 2% körül van, a Jansen és a CureVac meg a nullánál. A Keletiek közül a Sinopharm 11%, de a sokak által várt Szputnyik is csak 2,4%-nál tart. ( Az utóbbiról hallottam, hogy jön egy nagyobb szállítmány.) Azaz elég lett volna, ha valaki elolvassa a Kerületi Lapot és rájön arra, hogy a Modernából 1.7 milliót kötöttünk le, de csak kb. 40 ezer érkezett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés