„Soha többé kommunizmust!” – kiáltott fel Klára, aztán elnyomta az álom

2021. február 27. 15:51

Bayer Zsolt
Bádog blog
Alig nyomta el, máris megjelent neki a nagyapja, az Apró bácsi, éppen úgy, ahogy Hamlet atyjának szelleme a Helsingöri vár fokán.

„»Soha többé kommunizmust!« – kiáltott fel Klára, aztán elnyomta az álom. Alig nyomta el, máris megjelent neki a nagyapja, az Apró bácsi, éppen úgy, ahogy Hamlet atyjának szelleme a Helsingöri vár fokán.

-Kisunokám, neked teljesen elment az eszed? – szólt feddőn Klárára, aki már az első szavak hallatán elpityeredett.

-De miért nagypapa? – kérdezte hüppögve, halkan.

-Kislányom, nézz körül a házban. Ezt a házat például egy olyan zsidó nagypolgártól vettük el a kommunizmus nevében, aki egész életében azt vallotta, hogy „soha-soha kommunizmust”. Így lett az enyém. Az elvtársak nekem adták. És meg is érdemeltem, meg is szolgáltam, különösen az ’56-os ellenforradalom leverése után. Aztán jöttek a szép, csöndes, nyugodt évtizedek, a „konszolidáció”, nézz csak körül kislányom, most rehabilitálják azokat az évtizedeket, most nő fel egy generáció, amelyiknek az egyetemeken azt tanítják, hogy a kommunizmus szép és jó, csak eddig rosszul volt „csinálva”, olvasgass Tamás Gáspár Miklóst, Szalai Erzsébetet meg Mércét kislányom! És akkor éppen most kell neked ilyen zöldségeket összehordanod…

-De nagypapa, mindjárt itt a választás…

-Ne azzal törődj kislányom! Inkább gondolj a »rendszerváltásra«! Amikor nagyanyád segítségével a –lássuk be, teljesen képességtelen férjed- milliárdos lehetett. Hát mit gondolsz, ha nincsen kommunizmus, lehetne nektek ennyi pénzetek, ingatlanotok, vagyonotok, befolyásotok? Dehogy lehetne!

-Nagypapa, és ha még egyszer kommunizmus lesz? Akkor majd tőlünk is elveszik mindezt?

-Te semmit nem értesz kislányom… ha még egyszer kommunizmus lesz, annak kell majd ismét az élére állnotok. És a lehető leghangosabban kell majd követeljétek a MINDENKI MÁS vagyonának elvételét. És mindenképpen részt kell majd vegyetek kivégzéseken is, mert akkor jutalmul megint megkapjátok majd a zsidó nagypolgár házát. Örök körforgás ez kislányom, s ha nem így lenne, akkor a hozzánk hasonló tehetségtelen senkik mindörökké tehetségtelen senkik maradnának. Úgyhogy soha többé ne beszélj hülyeségeket!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Esetleg azt is tudod, hogy Bayer mikor fog írni I.Viktor édesapjának MSZMP-s múltjáról??
Csak ha már a "jó írást" emlegeted.

A Vezér apja nem "egyszerű" párttag volt. Azért lásd a különbséget.

"...1966-ban belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba, ahol előbb KISZ-patronáns, később propagandista funkciót látott el..."

Sorold név szerint, minősítés szerint: ki volt kiszolgáló, ki volt csókos, kegyelt, esetleg bűntárs. Ha már ezzel jöttél elő.

A vita elejéről pedig lemaradtál, mégis hozzászólsz. Bár ebben nálad nincs semmi új...

Így igaz, én is ebben az évben születtem. :)

Ha már kommentálsz, nem ártana ha visszalapoznál, hogy miről volt szó a vita kezdetén.
Szó sem volt semmilyen megtorlásról.

Egyszerűen átálltak az emberiség oldalára. Például Kun Miklós.
Ellentétben azokkal, akik változatlanul nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés