Körözi az FBI „Putyin szakácsát”

2021. február 26. 20:19

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az elfogásához vezető információkért 250 ezer dollár nyomravezetői díjat ajánlottak.

2021. február 26. 20:19
null

Az FBI azzal vádolja az üzletembert, hogy a 2016-os amerikai választásokba és belpolitikába való beavatkozást célzó online kampányt folytató, Internetkutató Ügynökség nevű szentpétervári „trollfarm” támogatásával „az Egyesült Államok megkárosítására szövetkezett”.

„Állítólag felügyelte és jóváhagyta a politikai és választási beavatkozási műveleteket, amelyeknek része volt az amerikai szerverkapacitás vásárlása, fiktív online személyiségek százainak létrehozása, illetve lopott amerikai személyazonosságok felhasználása” – emelte ki közleményében az ügynökség.  Az orosz elnökhöz közel álló üzletember boszorkányüldözésnek nevezte ezt az intézkedést, s kijelentette, bűnbakként kezelik annak érdekében, hogy így tereljék el a figyelmet az Egyesült Államok belső válságairól.

– írta a Telegram-csatornáján.

Jevgenyij Prigozsint sajtóforrások külföldön végrehajtott zsoldos- és internetes dezinformációs akciókkal hozták összefüggésbe. Azért nevezik Putyin szakácsának, mert Concord nevű catering cége rendezi a vacsorákat a Kreml számára. Az FBI figyelmeztetett: Prigozsint szoros szálak fűzik Indonéziához, Katarhoz és Észtországhoz is, így akár még a külföldre menekülése is elképzelhető. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda tizenhárom orosz állampolgárt vett fel a körözési listájára a 2016-os elnökválasztásba való beavatkozások miatt.

(MTI)

Nyitókép: Putyin és Prigozsin. Fotó: Alekszej Druzsinyin / SPUTNIK / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Justice
2021. március 01. 11:42
"Védjük meg a fiktív amerikai személyazonosságokat! Ezek felhasználásához CSAK NEKÜNK van jogunk!" Biden És "MyLittle Pony" kormányának közleménye
Chris75
2021. február 28. 08:30
Még szerencse, hogy a BigTech cégek szabadon befolyásolhatják a választásokat...
mo ching
2021. február 27. 20:26
A Nagy Levin büszke lenne méltó utódjára. Viccet félretéve, ilyen alapon mi járna Nulandnak és Kerrynek a Majdan téren elkövetett befolyásolásért?
hátakkor
2021. február 27. 18:42
politikai és választási beavatkozási műveleteket, amelyeknek része volt az amerikai szerverkapacitás vásárlása, fiktív online személyiségek százainak létrehozása, illetve lopott amerikai személyazonosságok felhasználása én is vásároltam már 'amerikai' szerverkapacitást. Fiktív online személyiséget még nem csináltam, de csinálhatnék. Lopott amerikai személyazonosságokban meg a jenkik élenjárók. Lehet orosz kém, vagy szakács lennék??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik