Július végére tervezik az idei Budapest Pride-ot

2021. február 26. 18:08

Az idei szlogen – „Vedd vissza a jövőd!” – az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre reagál.

2021. február 26. 18:08
null

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt szokásosnál kicsit később, július 24-én tartják idén a Budapest Pride Felvonulást” – írták a 24.hu által idézett közleményükben a szervezők.

A csúszásnak megfelelően az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál is a szokásosnál később, június 25-én indul. „Az időpontváltozást elsősorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok indokolják. Ugyanakkor a helyszínek várható újranyitásával is számolnak a Budapest Pride szervezői, és a programszervezők munkáját is szeretnék megkönnyíteni a későbbi kezdéssel” – áll a közleményben, kiegészítve azzal, hogy minden járványügyi előírást be fognak tartani.

Az idei szlogen – „Vedd vissza a jövőd!” – az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre reagál. Mint írják, „az LMBTQ közösségnek példátlanul nehéz éve volt a tavalyi: májusban a kormány törvényileg tiltotta meg transznemű és interszex emberek számára, hogy hivatalosan is megváltoztathassák a nevüket és a nemüket, decemberben az országgyűlés megszavazta az örökbefogadás teljes ellehetetlenítését mindazoknak, akik nem házaspárként fogadnának örökbe, végül az Alaptörvény 9. módosításával emelték magasabb szintre az LMBTQ emberekkel szembeni kirekesztést”.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibesz26
2021. február 28. 21:34
semmilyen buzi pride ne legyen megtartva nem nem soha egy rendes családot kell képiselni nem pedig lmbtq buzis rohadékokat az lmbtq egy betegség amitmeg kell szüntetni a rendes család férfi nő és gyermek
hátakkor
2021. február 28. 13:33
Végre a Mozgalom is comingoutolhat idén egy nagy kamionnal. Egészséges fejbőr koncert helyett a Pa-Dö-Dö-vel.
formaegy
2021. február 28. 13:13
Van aki nem hányja el magát? Csodálkoznak, hogy egyre többen utálják őket!
balbako_
2021. február 28. 10:26
Karácsony főpolgármesterségének ez a lényege.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik