Ismeretlen helyre szállították Navalnijt

2021. február 26. 9:19
Ügyvédje a moszkvai börtönbe érve tudta meg, hogy ügyfele többé nincs ott. Nem tudták megmondani, melyik börtöntáborba szállíthatták.

A bebörtönzött orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt egy ismeretlen helyszínre szállították át, közölték Navalnij stábjának tagjai a BBC beszámolója szerint. A BBC értesülése szerint stábja semmiféle értesítést nem kapott arról, hogy Navalnijt elszállítják a moszkvai börtönből, és elképzelhető, hogy a politikus egy börtöntáborba került.

Navalnijt február elején ítélte el egy moszkvai bíróság 3 és fél évre, mivel a 2014-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt politikus megsértette a feltételes szabadon bocsátás feltételeit. Az ítéletet a nyugati kormányok elítélték, az EU szankciókat tervez kivetni azok ellen, akik szerepet játszottak a bebörtönzésben.

Navalnij ügyvédje, Vadim Kobzev számolt be most arról, hogy a moszkvai börtönbe érve tudta meg, hogy ügyfele nincs ott. A börtönben nem tudták megmondani, hova szállíthatták át Navalnijt.

A fogvatartottak jogait ellenőrző moszkvai közbizottság tagja, Eva Merkacseva szerint Navalnijt az ország egyik büntetőtáborába szállíthatták. Elmondása szerint a törvények alapján Navalnijnak egy főváros közeli börtönben kellene letöltenie a büntetését.

Fotó: MTI

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés