Győri főorvos: orosz, amerikai vagy kínai vakcina, teljesen mindegy

2021. február 26. 20:47
Dr. Fi Zsolt, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház kardiológus főorvosa nehezen tolerálja a kétkedők, oltatni vonakodók álláspontját.

„Mi, kórházi orvosok naponta látjuk a lélegeztetőgépen lévő Covid-fertőzött betegeket. A vírus valódi, pusztító természetével csak az nincs tisztában, aki még nem találkozott vele”idézi a főorvost a Kisalföld.hu.

Hogyan veszi a bátorságot bárki, hogy mást elbizonytalanítson? Orosz, amerikai vagy kínai vakcina. Teljesen mindegy. A jó oltás az, amelyiket felajánlanak, mert csak az használ és semmi más”

– véli Dr. Fi Zsolt. A kardiológus kifejtette, hogy senki ne gondoljon arra, hogy oltatlanul elkerüli a Covid-fertőzést. Saját, erős immunrendszerünkben vagy az immun-erősítőkben egyáltalán nem lehet bízni ebben az esetben. A főorvos szerint az oltás az egyetlen – kiegészítve a maszk és a távolságtartás fizikai védelmével –, ami megállítja a Covidot.

Ha valakinek felajánlják bármely vakcinát, csak két dolgot kérdezzen: hová és hány órára?

– tette hozzá. Dr. Fehér Rózsa főorvos, a győri oltóközpont vezetője szerint „a harmadik hullám nem kerül el bennünket”, így ő is arra buzdított, hogy fogadja el mindenki az első adandó alkalommal a vakcinát.

Nyitókép: Noel Celis / AFP

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is. Szintén kínai.

Ja, de az egzakt kérdés úgy szól, hogy kínai most, vagy Pfizer 3 hónap múlva, miközben ez a mocsok fertőzőbb, mint valaha.

lattal egyaltalan mar uj generacios Ladat?

erre valami forras?
mert pl teny hogy az esztek elengedik a karantent a beoltott oroszoknak (termeszetesen szputnyik), pedig keves ruszofobabb vezetesu nepet talalni naluk Europaban

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés