Biden: Washington felelősségre fogja vonni Moszkvát a Krím ügyében

2021. február 26. 18:56
„Az Egyesült Államok nem ismeri el és soha nem is fogja elismerni a félsziget Oroszország általi bekebelezését” – jelentette ki az amerikai elnök.

Az Egyesült Államok felelősségre fogja vonni Oroszországot a nemzetközi jogilag még Ukrajnához tartozó Krím félsziget hét évvel ezelőtti annektálása miatt – szögezte le csütörtöki közleményében a washingtoni Fehér Ház.

„Az Egyesült Államok nem ismeri el és soha nem is fogja elismerni a félsziget Oroszország általi bekebelezését, kiállunk Ukrajna mellett Oroszország agresszív cselekményeivel szemben. Tovább fogunk dolgozni azért, hogy felelősségre vonjuk Oroszországot ukrajnai jogsértései és agressziója miatt” – emelte ki Joe Biden elnök. Az új washingtoni kormány felülvizsgálatot indított az Oroszországra, Kínára és más területekre vonatkozó amerikai politikát illetően.

Joe Biden a beiktatását követően, január végén telefon beszélt orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, szóba került egyebek mellett az ukrán válság, az amerikai választásba való állítólagos orosz beavatkozás, az Egyesült Államok elleni, tavalyi nagyszabású kibertámadás, valamint Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus bebörtönzése is.

A Fehér Ház néhány nappal ezelőtt leszögezte, hogy válaszintézkedések várhatók az úgynevezett SolarWinds-hackertámadással kapcsolatban. Egy oroszbarát kommandó 2014. február 27-én szállta meg a dél-ukrajnai Krími Autonóm Köztársaság parlamentjét, a képviselők oroszbarát kormányt választottak, és népszavazást írtak ki az Oroszországhoz való csatlakozásról. E terület annektálását ugyanakkor a nemzetközi közösség nagy része nem ismeri el.

(MTI)

(Fotó: oe Biden amerikai elnök (j) Kamala Harris alelnök társaságában virtuálisan tanácskozik Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel a washingtoni Fehér Házban 2021. február 23-án. Biden és Trudeau megállapodott abban, hogy a két ország közös erővel lép fel Kína károsnak ítélt törekvéseivel szemben és a klímaváltozás enyhítése érdekében.MTI/EPA/The New York Times/Pool/Pete Marovich)

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ajjaj, a Biden-Soros-befektetést meg kell védeni, Ukrajna megkopasztása nem várhat, az oroszok?
Kih.gyozzák az ilyen fenyegetéseket, mint a magyarok az ilyet:
"FEKETE-GYŐR ANDRÁS
(Facebook)
FELSZABADÍTJUK A MAGYAR ÁLLAMOT
Sokan tartanak attól, hogy Orbán Viktor és bűntársai akadályozzák majd az új kormány munkáját és kimenekítik vagyonukat."

nektek ki osztott lapot ven trotty?
ha annyira adakozni akarsz visszaadhatod Alaszkat


Bidennek nagyon benne volt a keze a Majdani puccsban.
A Krimben 25 % alatt van az ukkrán lakosság aránya. Az orosz 60% felett.
A Majdan puccs után eltörölték Janukovicsék nyelvtörvényét. Ez vezetett a Dombaszi és Krimi elégedetlemséghez.
A Krimben aztán a többség nem akart az ukránokhoz tartozni. Ezt nagyon elcseszték az ukránok.
Szerintem ha maradt volna Krim, Dombasz és az ottani emberek is válaszhattak volna akkor teljesem másképpen alakultak volna az Ulrajnai politikai viszonyok.
Szóval Ukrajna elveszítette nemcsak területeit hanem orosz szavazóit is.
Így Bidenék rabolhattak Ukrajnában és szíthatják tovább a feszjültséget.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés