Beteg Brüsszel

2021. február 26. 15:01

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Kevés unalmasabb időtöltés van annál, mint balliberális brüsszeli politikusok panelbeszélgetéseit és úgynevezett vitáit hallgatni.

„Vannak néhányan, akiknek a habitusában megvan a potenciál arra, hogy feltüzelt állapotban valami idézhetőt is mondjanak, de általában azért elég laposak ezek a beszélgetések. Pláne ha nem hívnak oda senkit, aki esetleg nem ért velük egyet.

Nem jellemző, hogy kimondanák amit valójában gondolnak. Nyilván olyanok járnak a fejükben, hogy buktassuk már meg végre a magyar és a lengyel kormányt, hát miért nem képes rá magától a szerencsétlen ellenzékük otthon. Ezt gondolják, csak színtelen-szagtalan brüsszeli zsargonba csomagolják.

A Soros-egyetem szerda délutáni szeánszán Vera Jourová is csak a szokásos közhelyeket pufogtatta, de ha már külön rákérdezett a moderátor Magyarországra, újra megismételte kedvenc bon mot-ját. Tudniillik Magyarország szerinte már nem illiberal democracy, azaz illiberális demokrácia, hanem ill democracy, ami beteg demokráciát jelent. Úgynevezett brüsszeli szellemesség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés