Karácsony Gergely: Valaki késsel akarta levágni egy hölgy arcáról az SZFE-maszkot

2021. február 25. 13:38
A főpolgármester egy Joe Bidentől származó idézettel akarja csitítani a kedélyeket.

Budapest főpolgármestere csütörtöki bejegyzésében fejtette ki véleményét arról az incidensről, miszerint valaki késsel akart levágni egy SZFE-maszkot egy hölgy arcáról.

Aljas és gyáva tett.”

– írja Facebook-oldalán a főpolgármester. Megnyugtatta olvasóit, hogy az ügyben nyomozás folyik, a BKK minden rendelkezésére álló információjával segíti a rendőrség munkáját.

Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra.”

– folytatta gondolatmenetét. „Ahogy az erőszakos cselekedet is mindig erőszakos, kimondott vagy leírt szavakkal kezdődik, úgy a békés hétköznapok, a kedélyek lehűtése is annak kimondásával kell kezdődjön.”

Feltehetőleg ez utóbbi idézet motiválhatta a bejegyzés megírására Karácsony Gergelyt. Zárásképp az Amerikai Egyesült Államok elnökétől, Joe Bidentől idézte a következő gondolatot: „a politikának nem kell pusztító tűznek lennie, ami mindent elpusztít, ami az útjába kerül”

Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki csütörtök reggel késsel megsebesített egy nőt Csepelen, egy buszon – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője az MTI-nek.

Fülöp Gergely őrnagy elmondta: csütörtök reggel Csepelen, a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon egy férfi késsel megsebesített egy nőt az arcán. A nőt könnyebb – nyolc napon belül gyógyuló – sérüléssel a mentők kórházba vitték. A BRFK nyomozócsoportot alakított az elkövető mielőbbi kézre kerítéséért, és néhány órán belül azonosították is a feltételezett elkövetőt, egy 37 éves budapesti férfit – tette hozzá. Mint mondta, a férfi ellen körözést adtak ki, ellenőrizték a lakását, munkahelyét, és délután elfogták.    

Az osztályvezető elmondta azt is, a BRFK közösség tagja elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt folytatja az eljárást a férfi ellen. Karácsony Gergely főpolgármester korábban arról írt közösségi oldalán, az elkövető késsel akarta levágni a nő arcáról a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói demonstrációinak idején ismertté vált SZFE-maszkot.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI)

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja. Minden napra egy mese......... A kutya nem kiváncsi az SZFE-re....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés