Gulyás: Március 15-ig maradnak a mostani szabályok

2021. február 25. 10:53
Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak a következő hetekben – mondta a miniszter a kormányinfón.

Csütörtökre az idei évben nem látott fokozatra kapcsolt a koronavírus-járvány, az immáron harmadik hullám első hetének végén közel négy és félezer fertőzöttet azonosítottak.

Gulyás Gergely a délelőtti kormányinfón elmondta, hogy a kormány is foglakozott a helyzettel szerdai ülésén. „Azt reméljük, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk” – mondta, de hozzátette: nehéz hetek várnak ránk, mert itt a harmadik hullám. Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak – derült ki a miniszter szavaiból, aki bejelentette, hogy március 15-ig maradnak az eddigi védelmi intézkedések.

Gulyás szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció eredményeképpen döntenek majd a korlátozások esetleges feloldásáról. „A korlátozások fokozatos enyhítéséhez akkor jutunk közelebb, ha felgyorsul az oltások folyamata. Ezen és a jövő héten annyi embert tudunk beoltani, amennyit korábban” – mondta a miniszter. „A baloldali pártok oltásellenesek, és ennek az az oka, hogy a járvány elhúzódásával több esélyt látnak a hatalomra kerülésre” – tette hozzá. „A legszomorúbb politikai fejlemény, hogy baloldali polgármesterek hívnak fel az oltóanyagok bojkottjára” – mondta, hozzátéve hogy emberi életeket tesznek ezzel kockára.

A nemzeti konzultációt több mint 425 ezren töltötték ki. Március közepéig van lehetőség kitölteni – ismertette ezután a miniszter. Gulyás elmondta, hogy a bértámogatások továbbra is érvényben maradnak. Az utóbbiak esetében a fennakadásokon túl van a kabinet, és naprakészen tudják kifizetni a támogatásokat. 41 milliárd forintos igény érkezett be, és ebből 39 milliárd forintot fizettek ki.

Ezt követően a szokásos módon a sajtó kérdései következtek.

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Puskás Aréna eleve úgy kapott működési engedélyt, hogy azt félévente felül kell vizsgálni. A gyalogosok biztonsága érdekében szükséges az autókijáró megépítése – tette hozzá, kiemelve hogy semmilyen titkosítandó dolog nincs az ügy mögött. Jakab Péter balesetéről akarták elvonni a figyelmet a Jobbikban, mivel a pártelnök sofőrje „náci múlttal rendelkezik”.

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy mindenki eldöntheti, hogy melyik vakcinából kér, de mivel kevés a vakcina, ezért még nem lehetséges ez. Értelemszerűen, aki adott pillanatban nem kér egy vakcinát, azt hátrébb soroltak, de amikor lesz belőle, akkor beoltják. Hnagsúlyozta: minden oltóanyag hatékony védelmet jelent a vírussal szemben.

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék meg tombol az oltás ellen...
Krekó tervet hajtanak végre.
Egy dologgal nem számolnak: a saját szavazóikat beszélik le az oltásról.

Durva, de biztos, hogy tisztában vannak az oltás elmaradásának következményeivel. Ráadásul itt van a harmadik hullám......

Egyetértünk! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

De várjál, a moslékellenzék meg hetek óta azt mantrázta, hogy NYITNI KELL...

Pedig egyértelműen beszélt. Ezek szerint a ballib bíró az ő nyelvezetét értette, nem a társadalomét.

Mentik ami menthető. De olyan nincs.

Nem találkoztunk. Rossz volt, de a család érdekében mindent megtettünk.
Ha hazaértünk a boltból, kezét mosunk. Nekünk nem lett bajunk.
Viszont két személyes ismerősünk belehalt a vírusba. Az egyikük kb egy hónappal korábban, mint ahogy megkaphatta volna a vakcinát.
Ezért felelőtlen az ellenzék! Napok és hetek is emberéletekről dönthetnek!!!!!!!!

Ilyen az élet....amikor nincsenek érveltek, akkor agresszív személyeskedő támadásba kezdtek.
Csak hogy értsd: egy ismerősöm három hete halt meg koronavírusban. Kb a jövő héten lenne jogosult oltásra a Kara alapján. Tehát öt héten múlt az élete!!!!!!!!! Ez minden ellenzéki szavazóval előfordulhat, aki nem fogadja el a vakcinát és hátrébb soroltatja saját magát.
Egy budapesti orvos megmondta: jó, a kínai nem kell. Amit ön igényel, abból heti öt adagot kapunk. Majd valamikor sorra kerül.
Ugyanekkor a magyar ellenzék dicsőíti a brüsszeli vakcina beszerzést.
Svabyt nem kedvelem. De ő normálisan gondolkodik. A DK meg lehet, hogy kiátkozza.

Soha nem fogunk egyetérteni. A rák nem olyan, mint ez a vírus. Ugyanis nem úgy terjed. DE: ha te fertozod meg a szuleidet, nagyszüleimet, akkor is így beszélsz? Lebeszeles őket a kínai vagy orosz vakcinarol?

Addig nem tartja veszélynek valaki, amíg nem válik érintetté valamilyen formában.
Nem a politika adja elő a veszélyt, hanem a tudósok. A politikusok viszont keresik a vakcinát.....

Olvass Fejér Szilardot.

Volt egy idős rokonom. Két év éve nem tette ki a lábát a lakásból. Koronavírusban halt meg... A családjának nem voltak tünetei
.
Csak azért írom, hogy ne becsuld le!!!!!

Biztosan tudod, hogy ki lehet mutatni a vírust.
Csak annyit szeretnék, hogy képzeld felelősségteljesen a dolgot! Életek mulhatnak a döntéseiden!
Az ellenzék oltasellenesseg rengeteg élet múlhat!

Ahol enyhítettek, berobbant a vírus. Nem kell messzire menni: Szlovákia, Csehország.
Másnak sem jobb, mint neked.

Ha sokan meghalnak, kevesebben mennek sörözni és kevesebb vendéglátós lesz. Ezt biztosan nem akarod.
Neked ez a legfontosabb? A sörözés?
Idd meg otthon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés