Döntött a BGE szenátusa – újabb egyetem lép a modellváltás útjára

2021. február 25. 19:53
A modellváltást 17 igen, 1 nem szavazat mellett fogadták el.

Támogatta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szenátusa csütörtöki ülésén az egyetem modellváltását, azaz állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakítását – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A szenátus egyidejűleg felhatalmazta az egyetem vezetését – élén az egyetem rektorával, hogy kezdje meg a modellváltási folyamat előkészítését – tartalmazza a közlemény.

Azt írták:

az új működési modell közelebb áll a BGE jelenleg is erősen piaci alapú működéséhez, szellemiségéhez, és hallgatóiknak, valamint munkatársaiknak is előnyösebb helyzetet teremthet.

A rugalmasabb finanszírozástól, szervezettől és jogszabályi környezettől az oktatás minőségének és a kutatások eredményességének növekedését várják – hangsúlyozták.

Hozzáfűzték: a szenátusi döntés azt jelenti, hogy a BGE-n elindulhat a modellváltás részleteinek kidolgozása, az egyeztetés a külső és belső érintettekkel.

A BGE vezetése a folyamatba bevonja az érdek-képviseleti szervezeteket is, különös tekintettel a Hallgatói Önkormányzatra, és az eredményekről beszámol az egyetem közösségének

– tartalmazza a közlemény.

Kiemelték, hogy a BGE meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak: a három budapesti karon több mint 17 000 hallgatót képez gazdasági szakemberré, együttműködve üzleti és társadalmi partnereivel, a legkorszerűbb fejlesztésekre támaszkodva.

(MTI)

Fotó: Facebook

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés