Stevie Wonder Ghánába menekül az amerikai rasszizmus elől

2021. február 24. 17:02
A huszonötszörös Grammy-díjas amerikai előadóművész nem akarja, hogy dédunokáinak mentegetőzni kelljen, hogy kedveljék őket.

Oprah Winfreynek adott interjúban nyilatkozott a 70 éves művész, hogy Ghánába tervezi költöztetni a családját, hogy az amerikai rasszista eredetű igazságtalanságoktól megóvja utódait.

„Szeretném ismét mosolyogni látni a nemzetet” – mondta. Már 1994-ben is egy az „I Just Called to Say I Love You” megjelenését követő interjúban is utalást tett Ghánára, ahol véleménye szerint „több fogalmuk van a közösségről”. Stevie Wonder elégedetlenségéről tanúskodik továbbá az a levél, melyet Martin Luther King Jr.-nak címzett „A haladás hiánya” (az egyenlőtlenségek terén) névvel.

A levélben kitért rá, hogy hálás az aktivistának mindazért amit tett, de nem képes elhinni, hogy 36 éve semmi haladás nem történt. Így fogalmazott: „Elegem van, hogy a rendőrség a könnyű utat keresi egy 400 éves probléma megoldására”.

(Nyitókép: MTI)

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos, hogy az eszéért szerették ezt a fickót?

Valóban, ha olyan boldogtalanok Amerikában, akkor bosszulják meg a rabszolga kereskedőket úgy, hogy visszaköltöznek az óhazákba. Miért kell erre kétezer évig várni, mint a zsidók tették?

"Szeretném ismét mosolyogni látni a nemzetet"
Van humora, el kell ismerni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés