Breuer Péter a Molnár Antal Zeneiskolához juttatná a feleslegessé vált versenyzongorát

2021. február 24. 17:13
Breuer Péter a Heti TV és a Breuerpress tulajdonosa nyílt levelet intézett Niedermüller Péterhez, Erzsébetváros DK-s polgármesteréhez.

„Tisztelt Polgármester Úr!

Nemrégiben jutott tudomásomra,hogy az egykori ERŐMŰVHÁZ épületében, a Wesselényi utca 17. sz. alatt a kiürítés után még elszállításra vár az a Steinway zongora, amelyet a kerület előző alpolgármesterének és zongoraművész feleségének a közreműködésével sikerült megvenni, és amely hangszer egykor a világhírű bécsi Musikverein-ben szolgált.Miután nem lehet tudni, hogy ennek a remek hangszernek mi lesz a sorsa, ezért úgy gondolom, az a legtisztességesebb, ha támogatóim és barátaim segítsége alapján ajánlatot teszek az önkormányzatnak, hogy megveszem a zongorát.

Ugyanazt az összeget fizetem ki, amennyibe ez került a megvételkor. Ezzel egyrészt megoldódhat a hangszer elhelyezésének a kérdése, de mellette az általam befizetett összeggel is lehet csökkenteni az önkormányzat állítólagos költségvetési gondjait.Ezúttal szeretném azt is kifejezni, hogy amennyiben sikerül megállapodni a kerülettel, azaz megvehetem a zongorát, úgy abban az esetben a hangszert ingyenes használatra, adományként Erzsébetváros méltán világhírű oktatási intézményének, a Molnár Antal Zeneiskolának átadnám, mert úgy vélem, ez a hangszer ott lehet a legjobb helyen, az ott dolgozó kiváló tanárok és a hangszer segítségével a jövő Fischer Annie-jait, Kocsis Zoltánjait, Cziffra Györgyeit sikerül elindítani a pályájukon” – áll a PestiSrácok.hu internetes portálhoz eljuttatott nyílt levélben. 

Fotó: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/MARCUS BRANDT

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés