A Fidesz-polip

2021. február 24. 11:43

Pikó András
Facebook
Több mint 500 millió forint megtakarítást értünk el a kerületre akaszkodott Fidesz-polip lefeszítésével.

„Józsefváros önkormányzatának jelenlegi vezetése minden eszközt bevet, hogy megvédje a kerületet a járvány okozta gazdasági válság és a kormány brutális elvonásainak pénzügyi hatásaitól. Ahogy már mondtam, ennek része az is, hogy eddig összesen több mint 500 millió forint megtakarítást értünk el a kerültre akaszkodott Fidesz-polip lefeszítésével.

Most egyenként is bemutatom a Fidesz-polip egyes csápjait, és azt, hogy miért kell azokat lerángatni Józsefvárosról. Kezdjük a lakásfelújítási közbeszerzésekkel. Január folyamán két lakásfelújítási közbeszerzési eljárás is sikeresen lezártunk. Az egyik keretében 10 lakás felújítására kerestünk kivitelezőt, ezeket a lakásokat a felújítás elvégzése után nyilvános pályázat keretében hirdetjük majd meg a rászorulók részére. A másik a közbeszerzési eljárásban a bontásra kerülő Tömő utca 23/a és 23/b számú épületek bérlőinek átköltözésére szánt 15 cserelakás felújításáról szólt. A lakások felújítására 5 lakásból álló csomagokban lehetett pályázni.

A korábbi önkormányzati vezetés gyakorlatától eltérően a közbeszerzést nyílt pályázaton hirdettük meg, vagyis bármelyik, az alapvető minőségi feltételeknek megfelelő építőipari cég pályázhatott. Ezzel szemben az előző önkormányzati vezetés rendszeres gyakorlata a meghívásos közbeszerzési eljárás volt. Mit eredményez a kétféle eljárás. 2018-ban összesen 14 céget hívtak meg a 6 pályázatra, de közülük 6 egyáltalán nem is pályázott. A becsült költséghez képest az elért csökkenés mindössze 2 százalék volt. Ezek után nem is olyan meglepő, hogy az akkori meghívottak közül most, a nyílt versenyben csupán egy pályázott.

A mostani esetben a nyílt verseny azt eredményezte, hogy az előzetesen becsült költségekhez képest átlagosan 26 százalékkal, több mint 33 millió forinttal lett olcsóbb a közbeszerzés. A nyílt eljárás tehát negyedével csökkentette az árakat az előző önkormányzat gyakorlatához képest. Ez a hozadéka annak, ha egy önkormányzat tisztességes és felelős gazdálkodás folytat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kerületben ezt elhiszik?
Pontosan ugyanarról a munkáról van szó? Biztos, hogy nem, tehát az egyszerű költségvetési érték összehasonlítása nem mérvadó.

A kerületben ezt elhiszik?
Pontosan ugyanarról a munkáról van szó? Biztos, hogy nem, tehát az egyszerű költségvetési érték összehasonlítása nem mérvadó.

Az ördög mint mindig, itt is a részletekben rejtőzködik.
1. 2018 óta három év telt el, ,az infláció=10%, azaz a
26%, az már csupán 16!
De nem ez a lényeg, a lényeg ott lesz:
Milyen lesz ezeknek a közbeszerzéseknek az eredménye?
Mert azt még a lopó algoritmusra beállított mocsokpártok, mocsokmédia sem vitatja: a Fidesz-vezetés által nyertes munkák: kiváló, i. osztályú minőségűek, szinte hiánytalanul.
Viszont, attól óvjon meg mindenkit a sors, hogy a mester milyenkevésé' vállaltaelamunkát...
Mint itt Pikó nyertesei.
Persze, erre neki és bandájának máris megvan a válasz: az ellenőrzés már nem sz ő dolguk, ők igyekeztek leghobb tudásuk szerint, a legolcsóbb vállalkozót helyzetbe hozni.
ha hazudni kell, menj Pikóhoz, ha uszítani, demagóg szólamokkal aljaskodni, menj a Pikókhoz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés