Újabb elvonások a kormány részéről!

2021. február 23. 16:10

Karácsony Gergely
Facebook
Ezzel a Főváros utolsó érdemi eszköze is megszűnne a város fejlesztésének befolyásolására.

„Ezúttal a településfejlesztési jogköröket alakítanák át úgy, hogy akár meg is szüntethetik a főváros beépítését szabályozó településszerkezeti tervet. De elképzelhető az is, hogy korlátozzák a kerületi, illetve települési önkormányzatok építési szabályzat alkotási jogkörét is. Így tulajdonképpen az önkormányzatoknak semmi beleszólásuk nem lesz abba, hogy mi épül a területükön. Ezáltal Budapest nem fejlődne tovább egységes városként, helyette 23 kisváros versengene egymással.

A hivatalos indok szerint mindezt azért teszik, hogy egyszerűsítsék az ügyintézést, pedig egyértelmű, ez egy újabb támadás az önkormányzatok ellen. Ezzel a Főváros utolsó érdemi eszköze is megszűnne a város fejlesztésének befolyásolására.

Ez az életben azt jelentené, hogy például nemrégiben a III. kerülettel abban állapodtunk meg hogy a Mocsárosdűlőt radikálisan zöldíteni fogjuk. Több, mint másfélszeresére növelnénk a zöldfelületek arányát, garantálva a terület természetközeli megőrzését. A Mocsárosdűlőn a szerkezeti terv módosítását egy a széles nyilvánosságot bevonó stratégiai tervezés követné még ebben az évben. Ha megszűnne a településszerkezeti terv, ez a lehetőség is elveszne. A klímaváltozással csak úgy lehet felvenni a harcot, hogy ha több zöldfelületet hozunk létre, a meglévőket pedig mindenáron megóvjuk. A zöldfelület érték, hát úgyis kell bánni vele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megtaláltad már Csepelt a térképen?

kamugeri hazudik, Mocsáros dülő eddig is zöld volt.
Most akarják beépíteni ingatlan spekulánsok.

Mocsárdűlő bezöldítése? Úgy zöldítitek be, mint Zuglót? Mocsok kis pondró.

Senki ne pánikoljon, az, hogy Karácsony nem dolgozik, az teljesen rendben van.
Miniszterelnökként legfeljebb annyi változás állna be, hogy az országot a Soros bácsi által ide küldött emberek egész jól elirányítják majd... Karácsony pedig időnként kiáll és nagy beszédeket mond a Szabad Magyarországról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés