Niedermüller kerületéből mennie kellett, Budafokra költözhet a 100 Tagú Cigányzenekar

2021. február 23. 19:47
A 100 Tagú Cigányzenekar elnöke Budafok fideszes vezetőjével tárgyalt.

Beke Farkas Nándorral, a 100 Tagú Cigányzenekar elnökével egyeztetett Karsay Ferenc, Budafok fideszes polgármestere. Az apropó: a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros Európa egyetlen zsidó televíziója mellett a 100 Tagú Cigányzenekart is kipaterolhatja a VII. kerületből.

A zenekar tagjai a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell

Nem csak a Heti TV-nek adott ugyanis otthont a Wesselényi utcai ingatlan. Itt próbál ugyanis a világon egyedülálló Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar is, amelynek tagjai a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell.

Az együttes elnöke a Hír TV híradójának még múlt pénteken elmondta: sikerült beszélnie a kerület DK-s polgármesterével, aki nem adott megnyugtató választ.

Niedermüller Péter közölte velük: el kell hagyniuk az épületet,

és csak akkor maradhatnak, ha az új bérlő ezt megengedi nekik. Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke abban bízik, hogy kulturális értéküket elismerik.

„Úgy néz ki, hogy bérbe adják és nem maradhatunk, fel fogják kínálni azt a lehetőséget a bérbe vevőnek, hogy esetlegesen maradjunk ott. De ez halvány remény (...) Még hivatalosan ez nincs megerősítve. Én bízom benne, hogy Erzsébetváros vezetése a Hungaricum 100 tagú cigányzenekart, aki, amik mi vagyunk és a világon mindenhol ismernek, elismernek és legfőképpen itt Magyarországon és szeretnek is, hogy meg lesz oldva és nem csak a próbateremünk, hanem hát a hangszereink is, ami elég nagy értéket képviselnek, hogy azokat is el tudjuk helyezni” – nyilatkozta akkor Beke Farkas Nándor, aki tehát most Karsayval tárgyalt.

„A személyes egyeztetést követően elsőként átmentünk a Klauzál Házba, valamint a Cziffra György Kulturális Központba, ahol együtt megtekintettük a lehetséges helyiségeket, amelyeket a rendelkezésükre tudunk bocsátani. Az utóbbi intézmény azért is tetszett különösen elnök úrnak, mert Cziffra György tiszteletbeli, örökös elnöke a 100 Tagú Cigányzenekarnak, így mint mondta igazi otthonra lelnének ebben a házban” – derült ki a politikus Facebook-posztjából.

„Budafok-Tétényben évszázados hagyománya van a kulturális sokszínűségnek, a békés egymás mellett élésnek,

sajnálom, ha a jelenlegi otthonuk, többé már nem tart igényt rájuk, mi büszkén fogadjuk őket”

– szögezte le Karsay Ferenc.

Címlapképen: Niedermüller Péter. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hallgattam a rádióban az ezzel kapcsolatos interjúkat. Szégyen, amit a DK-s polgármester elkövet a cigány, az egyetemes magyar kultúra ellen. Donáth Annácska meg álszent módon a cigányokért aggódik, amikor szövetségese lábal tiporja a cigány kultúrát. A Momentum mikor megy tüntetni a VII.kerületi polgármesteri hivatal elé a rasszizmus ellen. A DK egy zsidó és cigányellenes párt. Likvidálja a zsidó Heti TV-t, a 100 tagú Cigányzenekart. Breuer Péternek igaza volt, amit a DK művel, az Hitlert idézi.

Lipócia! Ébresztő! Ezek a rasszisták a mi pártjaink? S hol vannak még a muszlimok a Szent István parkból, karácsonynak köszönhetően?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés