Félszáz bukaresti joghallgató bukott le azzal, hogy csaltak az online vizsgán

2021. február 23. 21:25
Kizárnák az egyetemről a jövő ügyvédjeit.

Az online oktatással a puskázás és a vizsgacsalások egyéb módszerei is átalakultak, talán kicsit könnyebbé téve az egyetemisták életét, azonban ezzel arányosan a lebukás visszhangja és szankciói is növekedtek.

Hatalmas botrány dúl például a Bukaresti Tudományegyetem jogi karán, ahol félszáz elsőéves hallgató kizárását tervezik egy kollektív internetes vizsgacsalási akció miatt.

A kedden megjelent hírről magyar nyelven a Főtér számol be, a hangzatos nevű Edupedu.ro nyomán.

A gyanú szerint a diákok „ügyesen” kihasználták az online vizsgázás előnyeit, létrehoztak egy csoportot a WhatsApp nevű üzenetküldő applikáción, ahol közösen oldották meg a feladatokat, videofelvételeket küldtek egymásnak a puskázási módszerekről, de arról is, hogyan kell elhelyezni a monitort, hogy lazán lehessen inspirálódni vizsgázás közben.

Răzvan Dincă dékán egyenesen felháborítónak nevezte, hogy épp egy olyan felsőoktatási intézmény keveredik ilyen botrányba, ahol a jövő bíráit, ügyvédjeit, ügyészeit képzik. „Nehezen találok szavakat a történtekre. Ez homlokegyenest szemben áll az egyetem szellemével, értékrendjével”, mondta az egyetemi vezető.

Nyitókép: Mátyás Orsolya, a Babes-Bolyai Tudományegyetem újságírás szakának harmadéves tanulója online vizsgázik alternatív média tantárgyból magyarlétai otthonában 2021. január 27-én. MTI/Kiss Gábor

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés