Eddig mintegy 890 ezer ember oltásához elég vakcina érkezett Magyarországra

2021. február 23. 15:31
Magyarország orosz és kínai vakcinák beszerzésére is szerződött, így további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik majd.

A koronavirus.gov.hu oldalán közzétett közlemény szerint a Pfizer-BioNTechtől 773 745, a Sinopharmtól 550 ezer, az AstraZenecától 169 900, a Szputnyikból 145 600, a Modernától 39 600 adag vakcina érkezett. Mivel a lekötött, illetve a beérkezett vakcinákból egy embernek két oltást kell kapnia, a szállítmányok dózisai fele annyi ember oltására elegendők. 

Magyarország 19 737 710 adag vakcinát vár az uniós beszerzésből: a Pfizertől 3 296 855, a Modernától 872 ezer, az AstraZenecától 3 270 000, a Janssentől 2 180 000, a CureVactól 250 ezer ember oltására elegendőt. Ebből eddig 491 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg három gyártótól, a Pfizertől, Modernától és az AstraZenecától – tudatták. Hozzátették: a Janssen és a CureVac még nem rendelkezik uniós engedéllyel, így még nem is szállított oltóanyagot Magyarországra. 

További 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik majd a következő hónapokban

Azt írták: mivel az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsításáért Magyarország orosz és kínai vakcinák beszerzésére is szerződött, így további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik majd a következő hónapokban. Ezekből eddig 695 600 adag oltóanyag érkezett meg – fűzték hozzá.

Ismertették, hogy a Szputnyik vakcinával az elmúlt időszakban a regisztrált idősek oltását végezték a kórházi oltópontokon, a hétfőn este érkezett, 100 ezer ember első oltásához elég vakcinát pedig még a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálja. Az eddig Magyarországra érkezett, 275 ezer ember oltásához elegendő kínai vakcinával szerdán kezdik meg a regisztrált idősek oltását a háziorvosok. Jelenleg praxisonként átlagosan 50-55 regisztrált idős oltására van lehetőség. Az érkező vakcinákból mindig képeznek megfelelő biztonsági tartalékot a második oltás elvégzéséhez. A kedd reggeli adatok szerint már 457 096 embert oltottak be, közülük 205 720-an már a második oltást is megkapták – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minimum a kézmosást visszaállíthatod a normális szintre, mivel az a te döntésed. Ha be vagy oltva, felelős döntés nem pszichés beteg módjára kezet mosni.

Ami a tömeges helyeket illeti, próbáld meg elképzelni, hogy még 5 millióan be vannak oltva. Onnantól a válasz "igen".

Ugyanazt az absztrakciót kell elvégezned, mint választásokon. A te 1 szavazatod semmit nem dönt el. De ha mindenki így gondolkodna, kormányképtelenné válna az ország.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés