2,2 milliós fizetése van, de eljátssza a parizerevő kisembert Jakab Péter

2021. február 23. 7:00
A Gyurcsány-színház szerepleosztása: a Jobbik-vezér viszi a keményeket mondó kisember szerepét, közben a DK elnöke a megbékélés hangjaként elkezd középre húzni. A felvett pózt azonban árnyalja, hogy Jakab a politikai elit tagjaként havi 2,2 milliót keres, közpénzből bérelnek neki lakást, többmilliós autót, és sofőr furikázza.

A jelek szerint Jakab Péter Jobbik-elnök ráment az egyszerű kisember szerepére. A miniszterelnökkel, illetve a kormánypárti politikusokkal rendre vállalhatatlan stílusban beszélő, szokatlan parlamenti performanszairól is ismert ellenzéki honatya a napokban a Facebook-on kiflivel, parizerrel és piros arannyal pózolt, majd miután ezt többen szóvá tették, rátett még egy lapáttal: margarinos kenyérrel ismételte meg a „mutatványt”. Egyúttal üzent a „fideszes úrigyerekeknek”, mondván, a „jachtos partik után hasznos lenne megismerkedni a valósággal is”.

Csakhogy a Jobbik egykor „zsidózó” vicceken nevetgélő, a gárdamellényt bőrkabátra cserélő, s immár Gyurcsány Ferenccel is összefogó elnöke

korántsem szorul rá, hogy ilyen szerényen éljen. Sőt.

Frakcióvezetőként ugyanis jelen állás szerint bruttó 2 206 800 forint a bére. Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát.

Míg Gyurcsány Ferenc a szeretet nyelvéről beszél, s egyre óvatosabban fogalmaz, vagyis mintha már a politikai középnek játszana, addig Jakab a keményeket mondó, a kormányfőnek az országgyűlési patkóban krumplit és tésztát vivő kisember pozícióját vette fel. Csakhogy forrásaink szerint

ez a habitus korántsem jellemző a miskolci politikusra, felvett szerepről van szó.

Ráadásul a „kisemberséget” tovább árnyalja, hogy személyesen írt alá autóbérleti szerződéseket frakciója számára a Porsche Hungária Kereskedelmi Zrt.-vel.

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan papíron nincs saját autója, ám korlátlan benzinkártyát az erre igényt tartó képviselőkhöz hasonlóan ő is kapott. Hétfőn egy Skoda Octaviával karambolozott, az erről szóló Facebook-posztjában azt írta, ritkán adja ki a kormányt a kezei közül, „most útban a Parlament felé mégis megtettem”. Ez alighanem arra utal, hogy a „parizerező” képviselőt olykor sofőr furikázza. Bár Jakabnak közpénzen bérli az autót az általa vezetett Jobbik-frakció, egy új Octavia ára 7 millió forintnál kezdődik.

Összesítésünk szerint egyébként a tizenhét fősre apadt frakció

tavaly összesen több mint 13 millió forintot költött, illetve kapott ilyen célra,

s már az idén is megrendeltek több mint 6 millió forint értékben ilyen szolgáltatást. Az általunk megismert parlamenti szerződések szerint legutóbb 2018-ban kötött az Országgyűlés hivatala Jakabnak lakásbérleti szerződést, határozatlan időre, havi 162 ezer forintos összegben, alighanem a fővárosi tartózkodások megkönnyítése érdekében.

A Jobbik-csoport úgynevezett működési kerete egyébként 2020-ban összesen mintegy 226 millió volt, míg az ellátási keret 119 milliót tett ki. Bár társadalmi támogatottságuk függvényében vannak ennél szerényebb és bőségesebb támogatással gazdálkodó képviselőcsoportok is, viszont a jelek szerint csak Jakab Péter próbálja meg azt a látszatot kelteni, hogy a frakcióvezetői fizetésből és az egyéb juttatásokból csupán parizerre és kiflire futja.

(Nyitókép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 204 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jön a tipikus írigy proli böfögés medvéről, karatétől és a többi lumpen prolitól.

Varga Damm Andrea, volt jobbikos politikus kötötte csokorba ma reggel a Kossuth Rádióban az ellenzékről alkotott véleményét. Versenyképtelen ripacsok, s hiányolta a miniszterelnök-jelöltekből az eleganciát is, s maga is szólt a szerepleosztásról, ami a választói bázis megnyerésének szól.

Megjegyzem, az elegancia, az intellektus a miniszterelnök-jelölteken túlmenően, az egész ellenzéki pártelitből hiányzik. A silány harmadik vonal. Persze Schiffer kivételével.

S meg kell nézni a szavazóikat is e megközelítésben, az itt kommentelő ellenzékieket.

A múlt héten még több ezer milliárdja volt:-)
Bizonyítsd:-)
A levegőbe beszéltek.
Abban gondolom te is biztos vagy, hogy az ellenzék ezerrel keres bármilyen támadási felületet OV ellen és ha találna valamit, azonnal fel is használná. De nem talál, mert egyszerűen nincs.

Nem. A proli szavazóknak más kell:

"...a kevésbé iskolázottak aránya pedig – a választástól távol maradók mellett – a Fidesz–KDNP szavazói között a legmagasabb..."

A Fidesznek a kormányzáson és nem a kommunikáción kéne változtatnia.

Bocsika, de én tényeket idéztem, te meg nyomod a rizsát, hogy "Így van ez, ha valami nem úgy sül el, ahogy azt a komcsik meg libernyákok elképzelik."
Tényleg nem tudsz ennél jobbat???
Ez így nagyon zsenge még tőled is.

Hát persze. Mint Makó és Jeruzsálem...

Ugye nem gondolod, hogy bárki normális ember érdemben reagálni fog az ilyen nercigányozó okádásra?

Apropó, az hogyan van, hogy a RASSZIZMUS meg az ANTISZEMITIZMUS pörölyét évtizedek óta serényen forgató ballib szavazói egyre elvadultabban cigányoznak és zsidóznak? Szánalmas...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés